fridakaroline

Remicade-behandling

 • Publisert: 15.03.2012, 10:40
 • Kategori: Vanlig behandlingsdag på sykehuset
 • En vanlig behandlingsdag på sykehuset (remicade).

  Dagen begynte selvfølgelig med at jeg sto opp og ordnet meg før jeg ble kjørt til sykehuset. Som jeg gjør hver gang jeg er der, måtte jeg selvfølgelig ta blodprøver før jeg begynner behandlingen. Husker desverre ikke hva de forskjellige blodprøvene heter, men de tok i såfall 4 glass (det vanlige).

  Noe som også er veldig viktig før behandlingen er vekt, høyde, blodtrykk og så stiller de noen spørsmål, som om jeg har vært syk?, har gått på atibiokia, og andre ting som ellers har skjedd mellom forrige remikade behandlingen. Deretter er det en lege som setter veneflonen i armen for å få remicaden inn i blodsystemet.

  (Noen av bildene er publisert tidligere)

  Jeg får da saltvann sprutet inn i blodårene, slik at de ''renses''. Så får selve remicaden strømme inn i blodsystemet. 
  Etter at remicaden har fått kommet inn i armen min, må jeg sitte helt i ro i 20 minutter før jeg får lov til å bevege meg.

  Og når jeg har ventet de 20 minuttene, pleier jeg som regel å dra til kantinen. Det vanlige jeg kjøper da er et rundstykke, pizza-horn eller om de har en god middag. Og selvfølgelig er smoothien deres noe som jeg kjøper vær gang jeg er der uansett! For den er så utrolig god!
  Når jeg har funnet noe å spise, drar jeg til dagavdelingen. Der kan jeg spise, lage ting eller rett og slett bare slappe av. Og i tillegg er det snille sykepleiere/lærere som hjelper med det som trengs! Man kan også møte andre barn/ungdommer som er innlagt eller er på behandling der. Og siden behandlingen tar en del timer er det bare å sette i gang med noe å holde på med, for å la tiden gå fortere.

  Etter at 300 mg med remicade er pumpet inn i blodsystemet mitt, får jeg enda noen sprøyter (Husker desverre ikke hva de het).  Og deretter må jeg sitte å vente noen timer, for å vær sikker på at jeg ikke fikk noen bivirkninger av behandlingen.  '' Tom en av legene på avdelingen''

  Etter at alt er som det skal, tar jeg blodtrykket også er det bare å ta vekk veneflonen.  Når jeg har gjort ferdig alt jeg skal/skulle gjort er det bare å dra hjem. Og som regel sover jeg i mange timer etter behandlingen fordi jeg blir så trøtt og sliten av den..

  Ja slik er en vanlig dag med remicade behandling. Så nå håper jeg dere forstår litt mer hva jeg gjør når jeg er der til behandling.

  -Frida Karoline

 • Publisert: 15.03.2012, 10:40
 • Kategori: Vanlig behandlingsdag på sykehuset
 • 1 kommentarer
 • hits