fridakaroline

Svarene på spørsmålsrunden

 • Publisert: 10.03.2012, 19:05
 • Kategori: Spørsmålsrunde
 • Hvor lenge hadde du hevelsene/måneansiktet?
  -Jeg har det litt enda! På enkelte bilder, klare man å se det veldigg godt. Så ja har hatt hevelsene i snart et år...

  Favoritt maten din?
  -Hm... Den er vanskelig, for jeg liker så mye forkjellig! Alt i fra kinamat til pannekake.. 

  Blei du mobba av folk på skolen?
  -Jepp, det blei jeg...

  Fikk du mye frafær?
  -Jaaa, uheldigvis ble det slik at jeg var ofte borte. Enten var jeg på sykehuset eller sengeliggende...

  Hvem er bestvennen/vennene dine?
  -Om jeg skal ta for meg 'jentegjengen' må det bli Julie, Victoria og Malin. De har støttet meg gjennom mye, både i tunge tider og i gode♥ Men jeg har også fått mye bedre kontakt med andre på skolen og ellers, noe som jeg er veldig glad for! Og venna har jeg veldig mange av, så det blir en god del å skrive om jeg skulle skrevet alle.

  Hvilken vidregående skole skal du gå på?
  -Litt usikker når det kommer til det temaet.. For jeg vil både gå her i Ålesund men også i Trondheim. Men jeg må vell bestemme meg snart..

  Hvilken linje skal du gå?
  -Jeg er litt usikker på det, men har søkt medier og kommunikasjon som første valg i alle fall.

  Gleder du deg ?
  -Ja gleda meg veldig til å endelig begynne på 'voksen livet', hehe. Men også er det veldig trist å måtte forlate ei så god og herlig klasse, som jeg går i... 

  Hva er favoritt programmet ditt på tv?
  -Hm.. Jeg er vell egentlig som jenter flest, elsker dramaaa! Så alt som har med drama og krangler, syns jeg er veldig gøyt. Eks: Frustrerte fruer, Jersey Babes osv. Men jeg liker også program som 'the voice', 'torsdags kveld fra nydalen', 'bingobanden' og mye mer.  Men selvfølgelig klarer jeg å se på andre ting også, som for eksempel 'top gear', og slike ting som broren min ser på. 

  appelsinjuice vs eplejuice ?
  - For å vær ærlig har jeg lenge lurt på hvilken jeg liker best, og hvilken jeg skal kjøpe når jeg trenger noe å drikke.. Men jeg har funnet ut at det kommer ann på hva jeg skal spise til, men om jeg må velge tror jeg at jeg velger appelsinjuice.

  Favoritt farge?
  -Dyp blå!

  Kan du si noen av de beste minnene du har hatt med meg?<3 (Emma)
  - Hm.. Det må vell vær da du kom til Ålesund, da vi shoppa, bada, slikka sol og ikke minst da vi dro til Molde aleine! Heheh utrolig gøyt♥

  Hva er den kleineste dagen du har hatt i hele ditt liv?:P (Emma)
  - Hehe, som jeg kommer på.. Må det vell vær da jeg og du dro til Trondheim sentrum, også gjor vi så mye dumt! For ikke å snakke om hvor kleint det var da han auf personen kom bort og snakka også kom plutselig faren din å avbrøyt han, sann han blei skikkelig fornærma osv! Heheheh!

  Ska du til Trondheim i sommer da?
  - Selvfølgelig skal jeg det!

  kan du legge ut bilder fra da hode/kroppen din begynte å vokse? sann uke for uke på en måte? slik at vi kan få se hvor fort det gikk osv? :D
  -
  Jeg tok desverre ikke mange bilder av ansiktet mitt, da det hva så stort... Jeg hatet det så mye at jeg nektet vell igrunn å bli tatt bilde av.. Men jeg kan vell vise de jeg har da! Det kan komme i et innlegg senere i uken elns.

  Hvordan er hverdagen din er den liksom normal?
  -Den kan vær ganske normal, kommer veldig ann på formen. Men i det siste har jeg følt meg veldig slapp, noe som har ført til at sosial livet mitt blir borte i all sovingen...

  Er du mye på sykehuset?
  -Nja, var vell mer på sykehuset før. Nå er jeg mer der for kontroll, blodprøver, behandlig og slike ting.

  Hvor ofte e du på sykehuset?
  -Hm.. Som sagt var jeg der mer før, og nå som behandlingen har lengre mellomrom mellom seg, er jeg der ca en gang i måneden.

  Hva sa lærerene når de fikk vite om sykdommen?
  -De var vell ganske sjokkert, som alle andre. Og da jeg fikk diagnosen var det ikke slik at jeg skrek det ut til alle, det kom vell sakte men sikkert ut hva som egentlig feilte meg. Og det var vell ikke før på det første foreldremøtet at lærerene fikk vite ordenlig hva sykdommen gikk ut på osv. 

  har du opperert`?
  -Nei, det har jeg ikke. Jeg har/hadde sykdoms-sårene spredd litt her og der i spisesystemet, så det å operere var ikke vits... 

  Kan du lage et innlegg om hvordan hverdagen din er generelt?
  -
  Det kan jeg vell gjør!

  Hvordan har du de hjemme? Er alt like enkelt?
  - Helt greit, jeg vil ikke dra familien min inn her på bloggen. Men eller så går det helt fint, bortsett av at jeg sover veldig mye da..

  Mistet du noen venner når de fikk vite om sykdommen?
  - Både ja og nei. Ja jeg ble veldig usosial og sov for det meste, eller så orket jeg ikke gjør ting, noe som førte til at jeg mistet kontakten med enkelte.

  Er du på skolen normalt, eller er du mye hjemme?
  -Nja i det siste har jeg prøvd å vær på skolen så mye jeg kan siden det er siste halvåret av 10. klassen. Og det er veldig avgjørende for skolene jeg har søkt på. Men til tider kan jeg bli mye borte...

  Vekt og høyde?
  - Vekten varierer veldig pga sykdommen, men akkurat nå veier jeg 40 kg. Og er 158 høy.. JAA jeg vet, jeg er veeeldig lav.. Hehe

  Yndlings dyr?
  -Aner ikke.. Jeg har katt nå, men jeg syns aper er veldig søte da. Hehe

  Yndling program på tv/film?
  - Jeg elsker skrekk og skikkelig grine filmer. Så alt som har en av delene liker jeg!

  Har du følt at etter du fikk sykdommen begynte folk som ikke ha brydd seg om deg å bry seg?
  -Ja og nei, det var ikke så veldig mange som viste at jeg hadde fått noen sykdom. (utenom klassen og noen som hadde hørt det) Pluss at det heller ikke var noen som skjønte hva det var og hva det gikk ut på (ikke en gang jeg skjønte det helt..) Så det var vell ikke før nå at folk jeg ikke kjente, og ellers begynte å bry seg/bry seg mer. 

  Kan du ta outfit bilder å legge ut? ;-)
  -
  Det kan jeg vell gjør, kanskje jeg kan gjør det i uken som kommer!

  Hvor mange kan du stole på?
  -
  Det er vell egentlig mange jeg kan stole på, Det kommer vell ann på hva det gjelder, for jeg sir ikke hva som helst til alle, selv om jeg stoler på de.

  Hvordan føles det å få sååå mange kompliment?
  - Helt ubeskrivelig! Jeg har virkelig ikke ord for hvor fantastisk det føles!

  Hvor får du inspirasjon av å blogge fra?
  - Dere lesere helt klart! Dere kommer med så søte ting, noe som får meg bare lyst til å blogg mer og mer.

  Har du søsken?
  -
  Ja jeg har en eldre bror som snart er 20 år.

  Hvordan blei du så fort tynn igjen etter månehodet?
  -
  Fort(?) heh, som sagt er ikke hode/kroppen helt normal enda. Det var medisinene som gjor at hode/kroppen vokste, og når jeg da sluttet på de, går hevelsene ned. Men det kan ta måneder før alt er som normalt.

  Har du fått nytt syn på livet eller hva jeg skal si.. Etter sykdommen?
  - Ja det vil jeg absolutt si! Som jeg har sagt tidligere i et annet innlegg: ''jeg forstår mer, er åpen for mer, og at jeg rett og slett har blitt mye sterkere!'' Og jeg tåler mye mer smerter nå, enn det jeg gjorde før! Siden jeg måtte gå så leeenge med så store smerter.  

  Er du kristen?
  - Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal tro på.. Men jeg er døpt og konfirmert i kirke, så ja jeg er vell det.

  Kan du svare på video?
  - Om jeg skulle svart på spørsmålene i video, ville det tatt så lang tid... Men kanskje neste gang!

  Kan du vise bilder fra rommet ditt?
  - Romme mitt ser ikke ut, ser ut som om det har vært orkan der.. Men kanskje senere, når jeg har fått ryddet litt.

  Er sykdommen veldig alvorlig? Eller farlig?
  - Ja, før/nå døde folk av den, siden den ikke var/er så kjent og ikke alle vet så mye om den. Men nå finst det medisiner og andre ting som kan hjelpe til med å stablisere den. Men det kommer også ann på om den oppdages da, for går du lenge nok med den og blir verre og verre er det ikke godt å si hvor du ender. Så ja det en veldig farlig og alvorlig!

  Hvordan reagerte venner og familie når de fikk vite at du hadde fått denne sykdommen?
  - Det var ikke alle i familien min som fikk vite det før konfirmasjonen min, (da de så ansiktet mitt) noe som kom veldig sjokkerendes på de! Og vennene mine ble vell egentlig veldig sjokkerte de også, men siden de ikke vist så mye om den, ble det ganske normalt etter hvert. Liksom som en forkjølelse, bare at jeg var en del på sykehuset..

  Hvordan reagerte du?
  - Som sagt så ble alt veldig absurd, det kom som et stort sjokk! Men samtidig var det akkurat som om de sa at jeg hadde blitt forkjølet bare de brukte andre ord på det... Så det var veldig blandet følelser, og jeg forsto ikke alvoret før leeenge etter på (om jeg i det hele tatt har forstått det nå(?) ).

  ''Jeg ble vell egentlig helt paff, jeg viste liksom ikke helt hva jeg skulle si eller hvordan jeg skulle reagere... Jeg som alltid har vært frisk, og ikke en gang hatt vannkopper.. Hvordan kunne noe slikt skje med meg? Det er jo ingen andre i familien som har noe lignende! Så hvordan kunne jeg få det da?
  Slike tanker var det mye av! Jeg tenkte og funderte på alt. Men alt i livet har vell en mening, så dette var vell sikkert min?''

  Er du ofte sliten og trøtt på grunn av sykdommen?
  - JAAA! Alt er i grunn et stort ork.. Men jeg vil heller ikke bare sitte på rompa å sutre! Så jeg gjør vanlige ting som dansingen jeg går på, jente kvelder, bursdagen, jobber osv. Men jeg må passe godt på slik at jeg ikke sliter meg ut, og får innfeksjoner! Så av og til må jeg si nei til ting..

  Er det godt å vite at de er så mange som bryr seg og støtter deg? Folk som til og med ikke kjenner deg :)
  - JA! Alt betyr så utrolig mye! Hadde aldri trodd at så mange brydde seg om lille meg♥ Og det er jeg utrolig takknemlig for! Det  betyr mer enn dere noen gang kommer til å forstå!

  Hvilke fritidsaktivitere går du på?
  - Jeg gjør igrunn ikke så mye på fritiden siden jeg blir så ofte og så fort trøtt.. Så soving er vell en! Hehe.. Også danser jeg, noe som jeg har gjort siden jeg var 2 år♥

   

  -Frida Karoline

 • Publisert: 10.03.2012, 19:05
 • Kategori: Spørsmålsrunde
 • 3 kommentarer
 • hits