fridakaroline

I'm home

 • Publisert: 25.07.2012, 22:51
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 • Hei!
  Jeg kom hjem igjen i går kveld etter 30 timer med fly, venting, buss osv..
  På en måte var det veldig deilig å endelig lande på norsk jord, men på en måte var det utrolig trist å si hade til alle de nye vennene mine, og familien som jeg bodde hos i en måned. De som tok vare på meg og de som jeg tilbringte tiden min med. Trist!
  Men heldigvis er det en sammenkomst fest senere i år, hvor jeg får sett igjen de norke vennene mine! Men jeg får nok aldri sett igjen de utenlanske.. Men er det noe jeg skal, så er det å se familien igjen en eller annen gang! Koste hva det koste vil ♥

   I dag, har jeg i grunn dagen gått til å sove, sove og sove... Jeg klarte å bli syk rett før jeg reiste hjem, så nå føler jeg meg helt j*****. Har mistet stemmen, er trøtt og sliten, menmen.    Btw: sorry for dårlig blogging i USA.. Tiden fløy og hadde nesten aldri tid, men skal nå laste opp alle bildene på pcen så skal jeg begynne å blogge fra de dagene som jeg har blogget om!

  -Frida Karoline 

 • Publisert: 25.07.2012, 22:51
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 • 1 kommentarer
 • Some Questions

 • Publisert: 19.07.2012, 08:24
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 • Hei!
  Har fått inn noen sprøsmål om språkreisen som jeg tenkte jeg skulle svare på, siden det sikkert er flere som lurer på det samme! Og om det er noe mer dere lurer på, så kjør på, skal prøve å svare på alle spørsmålene så godt jeg kan.

  Du har kanskje sagt det før med hva står EF for?

  - Det står for Education First


  Er denne turen noe som  er hvert år?
  - Jepp det er det! Hver sommer kan du være med EF til utvalgte destinasjoner, som New York, Spania, Malta +++. Du kan også velge når du vil dra i sommerferien, jeg valgte i begynnelsen fordi jeg ikke klarte å vente så lenge. Eneste ulempen er at det ikke er spessielt billig å reise... Men jeg anbefaler på det sterkeste å dra på språkreise, det er utrolig gøy!


  Er det mulig for alle å være med på språkreise?
  - Om du er mellom 14-18 år kan du være med! Og selvfølgelig burde du ikke ha noen alvorlige lidelser, som kan gjøre at oppholdet til plassen du skal til blir vanskelig. Jeg har jo Chrons og om jeg ikke hadde vært så bra som nå hadde jeg nok ikke fått dratt.. Så jeg er veldig glad for at det har gått bra til nå! 


  Nå du kommer til skolen, så må du ta en test for å se hvilket nivå du ligger på i engelsk, kan du fortelle litt hva testen gikk ut på og sånn når du har tatt den?
   - Dette har jeg i grunn skrevet om før, så jeg kopierer bare det som har blitt skrevet tidligere! 
   Det første vi gjorde var at vi alle ble ropt opp, for å forsikre at alle var der, før vi fikk ut delt testen! Testen var i grunn utrolig lett!! Den første delen var det læreren som skulle lese opp, det var en liten tekst om en liten jente, hvor du fikk høre litt hva hun likte, hverdagen og litt om familien.  Også fikk vi spørsmål ut ifra den. Og de spørsmålene var foreksempel, hadde Susan en bror? Hva var navnet hans? Hva likte Susan å gjør på fritiden? osv... Og spørsmålene var til og med slik du bare trengte å krysse av, nesten akkurat som ja og nei spørsmål, bare at du hadde 3 valg muligheter. Resten gikk for det meste på grammatikk, sann som om denne settningen passet best til å ha: who, how, when, there osv! Også var det en del på slutten hvor du skulle late som du skrev ett brev til en venn! Og selvfølgelig skulle alt vær på engelsk! Men om du spørr meg så var alt veldig lett!    

 • Publisert: 19.07.2012, 08:24
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 • 2 kommentarer
 • Tilbake fra LA

 • Publisert: 18.07.2012, 08:25
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 • Heiii!

  Klokken:
  USA - 23:25
  Norge - 08:25

  Da har jeg akkurat ankommet vertsfamilien mitt sitt hus! Og jeg er tilbake i Sonoma etter en lang helg i LA.
  For lørdags morgen dro nesten alle til LA for å vær der i noen dager, vi dro til Disney land, Universal studio, Santa Barbara osv. Utrolig gøy helg med andre ord eneste ulempen med turen var at vi fikk litt lite søvn... Bare reisen med buss tok 8 timer, og med en gang vi kom til LA begynte det. Vi dro til standen, walk of fame, shoppet osv samme dag som vi kom til LA, så alt gikk i ett. Og dermed kom vi hjem igjen sent og det ble veldig lite søvn, tror vi la oss etter 12 hver dag... Og siden vi gjor så mye hver dag, ble alle helt utslitt! Og i tillegg var det ikke lett å sove på bussene tilbake fra aktivitetene heller (selvom jeg gjor det hele tiden).. Men jeg koste meg masse, så jeg skal ikke klage!

  Men nå er jeg utrolig sliten og trøtt etter den lange bussturen tilbake fra LA, så jeg tar natten nå, så skal prøve å få blogget litt i morgen (siden jeg ligger så langt bak..).   -Frida Karoline

 • Publisert: 18.07.2012, 08:25
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 • 2 kommentarer
 • Dag 5 - San Francisco tour

 • Publisert: 09.07.2012, 08:08
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 • Dag 5 tok vi bussen klokken 8 fra Sonoma og kjøpte rett til San Francisco hvor vi fikk en liten omvisning i byen. Vi dro først til en eller annen strand, men ettersom at det var så tidelig på dagen var det kaldt og det var tåkete. Så man kunne ikke akkurat slå seg ned å sole seg..

   


  Fanny og me


  Fanny (litt utenfor Tromsø), emm.. (husker ikke), me, Marie (Molde), husker ikke...   Etter at vi hadde vært på stranden i ca 20 min, dro vi videre til en park for å spise lunsj. Husker desverre ikke hva parken het, men det var i grunn veldig fint der! Og det var i tillegg var det et museum som lå likeved, hvor jeg og noen til dro til. Men ettersom at vi ikke skulle være der så lenge, og det kostet penger dro vi inn i suvenir butikken i stedet. Og der hadde de masse fine ting, så lommeboken ble litt lettere..


  Fanny


  Mathilde og meg
  Fanny

  Etter at alle hadde spist osv, dro vi videre til en hippi gate.. Det var altså en gate fylt med rare butikker og ikke minst folk! Der fikk vi gå litt rundt å se, jeg fikk blant annet kjøpt meg nye converse der! Men nesten alle butikkene var vintage eller rare! 
  Men de hadde en butikk, som alle elsket da! Nemlig Ben&Jerry's♥!  

  Etter at vi hadde vært i hippi gaten en stund dro vi videre til Chinatown! Vi gikk først samlet alle sammen de første 5 minuttene, før alle fikk gå hvor de ville. Jeg hadde i grunn veldig lyst til å gå gjennom hele Chinatown, men det var ingen som hadde lyst, så det ble til at vi kun gikk de første 100 meterne av Chinatown før vi snudde og gikk til Union Square. Union Square lå likeved, og er en gate/område hvor det er MANGE dyre merke butikker! Det var blandt annet Lewis, Prada, Pink, Louis Vuitton, Niketown pluss maaaaaaange maaaange fler der! Elsket den plassen der, for de hadde veldig mye fint + at det var mye billigere enn i Norge! Men vi fikk desverre ikke så veldig mye til til å shoppe, så vi rakk ikke å gå innom alle butikkene, men vi fikk likevell brent bort noen kroner...  En av butikkene vi var på var Macy's, det var en 6 etasjet byggning med alle merke butikkene samlet! De hadde alt du kunne tenke deg av klær, sko, accessorise ++++!! Jeg tror jeg gikk meg vill der et par ganger, fordi det var så stort!!! Det var liksom, mange etasjer oppover og i tillegg var det langt bakover i butikken også! Tror faktisk det tok 15 min å gå fra den ene enden av 1 etasjen til andre enden av 1 etasjen (slik var alle etasjene), så stor var det! Så etter at vi hadde sprunget oss gjennom den store bygningen (rakk ikke hele, siden den var så stor), var det på tide å komme oss ut og finne de andre, slik at vi fikk dratt til Golden Gates Bridge!


  Etter at alle var samlet og klar til å dra, tok vi bussen videre til Golden Gates Bridge! Der ble det selvfølgelig tatt maaaaassse bilder av den fine broen! Vi gikk også på den, men ettersom at vi hadde bussen stående på den enesiden, fikk vi ikke gått over hele (for da måtte vi ha gått tilbake også).. Men vi fikk i allefall gått 1/3 del av den da, så det var bra!
  Hehe, ser dere han fyren som står bak Fanny ? 
  Mens jeg tok bildet, ville selvfølgelig han også være med, så han strakk hodet med i bildet! Jeg kjente han ikke! Men snakket litt med han etter på, han var skikkelig kul og var fra San Francisco!
  Etter at vi hadde tatt masse bilder, kjøpt litt suvenirer dro vi hjemover igjen etter en lang dag.. 
  Anna

  -Frida Karoline

 • Publisert: 09.07.2012, 08:08
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 • 1 kommentarer
 • Dag 4 - San Francisco

 • Publisert: 09.07.2012, 02:22
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 •  Siden at denne helgen var det fri fra skolen osv, dro jeg og vertsfamilien til San Francisco en tur.   Vi dro først å spiste lunsj hos ''naked fish'', der spiste vi sushi. Og siden jeg aldri har smakt sushi før, var dette første gang! Og jeg syns det var godt, men selvfølgelig var noe bedre enn det andre, men det var godt. 

  Etter at vi hadde spist osv, luslet vi litt rundt. Ble ikke så mye shopping men jeg fikk handlet litt, så jeg fikk brukt noen kroner! Kjøpte meg blandt annet en Giant genser, en sekk og noen postkort!  Kjøpte oss også is, utrolig godt!   Etter at vi hadde vært i San Francisco en liten tur, dro vi hjem igjen å spiste middag. Og siden det var så fint å varmt ute, satt vi ute mens vi grillet, veldig koslig!


  hummingbird


  Cameron, Anna og me


  Me, Cameron, Karen (moren) og Anna


  Anna, Eric (faren) , Rick og Cameron


  Anna og Karen (moren)


  Bella (hunden deres)


  Anna

  -Frida Karoline

 • Publisert: 09.07.2012, 02:22
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 • 0 kommentarer
 • Dag 3 - Sonoma dagen

 • Publisert: 07.07.2012, 04:01
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 • Lørdagen hadde vi fri, så dermed var det familien som sto for aktivitene. 
  Vi sto opp rundt 10, spiste amerikanske pannekaker (namm) før vi dro på ''fjell'' tur. Jeg husker ikke hva det het der vi dro, men det var et slags fjell hvor man kunne se over hele Sonoma og litt av San Francisco, veldig fint!

   
  Familien: Karen (moren), Anna, Cameron og Rick (+ Eric, faren som ikke ble med)

  Vi så utrolig mange firfisler, så det var liksom om og gjør å ikke trakke på de! Noe som jeg holdt på å gjør et par ganger.. Men de var skikkelig kule, så det ble et par bilder av de.
  Hele Sonoma! Det ser kanskje veldig lite ut, men det er utrolig stort med masse vingårder! Man kan kanskje sammenligne hele omkretsen av Sonoma med hele Ålesund, kanskje (?).. 
  Cameron Og Rick


  Sonoma


  Moren, Karen


  Anna og Karen

  På denne stjernen sto det navn på folk som hadde dødd i krigen.. Og det var maaaaaaange navn... 

  Etter ''fjellturen'' dro vi ned til sentrum av Sonoma, slik at jeg fikk opplevd nær byen. Sonoma har ikke butikksenter og heller ikke mange butikker, men det er en liten koslig by! Og jeg likte meg veldig godt der♥ Og de hadde noen koslige rare butikker som var totalt verdt å se!

  Vi dro også til Sonoma cheese factory, det er en av de kjente butikk/middag stedene i Sonoma. Det var en stor bygning hvor de hadde masse ost, og du kunne selv ta noen smaksprøver. Jeg personlig er ikke så veldig glad i ost, men det var veldig godt! Vi fant også noe mat der, så dermed bestemte vi oss for å kjøpe lunsj der. Jeg kjøpte meg også en Sonoma t-skjorte der, kan vise den litt senere!


  Eric (faren), Rick og Cameron


  Anna

  Etter at vi hadde kjøpt oss mat, satt vi oss utenfor Plaza (en bygning som ligger i sentrum av Sonoma) der spiste vi lunsj, pratet og koste oss!

  Plaza

  Etter at vi hadde gått litt rundt i Sonoma, sett litt i butikker, handlet litt, dro vi hjem igjen for å grille å spise middag + litt vannkrig!


  Cameron


  Anna

  -Frida Karoline

 • Publisert: 07.07.2012, 04:01
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 • 2 kommentarer
 • Dag 2- Shopping i Santa Rosa

 • Publisert: 04.07.2012, 03:59
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 •  På onsdagen fikk vi vite hvilket nivå man hadde kommet på.. Så om du hadde gjort det skikkelig bra på testen som de hadde dagen før, kom du i en av de på høyere nivå. Jeg kom på 4 level av 5 (?)! Husker ikke om det var 4 leveler eller 5.. Men jeg kom i allefall på 4. 

  Så dermed ble du plassert i klasser hvor alle hadde samme level som seg selv. Vi fikk en helt greii lærer, men personlig likte jeg best han vi hadde dagen før, fordi han hadde mye bedre humor og var litt kulere, menmen.. Hun vi fikk var ikke så aller værst! I timen fikk vi utdelt ei bok, som vi skulle ha i hele oppholdet og vi kunne ta med hjem på slutten av reisen. Vi fikk også hjemmelekser.. (og vi var de eneste av klassene også...) Men heldigvis var det ikke masse eller vanskelig, det var bare å svare på noen lette spørsmål også fikk du de godkjent! Så det var null stress.. 

  Vi betalte også noen ekstra aktiviteter som vi kunne velge om vi ville dra på, det var LA-tur (kan fortelle mer om det senere) , Bay cruise (cruise som kjører rundt i Bay, og viser oss diverse plasser), six flags og Disneyland. Jeg valgte LA-turen, six flags og Disneyland og det hele ble rundt 569 dollar elns! Tror det var nesten 3500 kr, men det er totalt verdt det, spørr du meg!


  Her kan dere se litt av skolen, den er utrolig stor og fin! Skulle ønske vi hadde slike i Norge, og der jeg bor!  Marcus (Drammen)  Etter to timer med skole, dro alle med buss til et stort shopping senter, som lå i Santa Rosa! Det var utrolig stort og alt var utrolig billig! De hadde blant annet en stor forever 21 butikk der, Victoria secret, noen merke butikker og maaaange fler! Så alle sprang hit og dit for å rekke alt, siden vi KUN fikk en time på oss.. Drit kipt ettersom at alt var så billig og bra! Men jeg fikk kjøpt en del, så jeg er fornøyd!


  Fanny (litt utenfor Tromsø) og me


  Fanny (litt utenfor Tromsø) og me
  Jenter som liker å shoppe, heheheh!  Noen demostranter, som sto utenfor Plaza (en bygning som er i sentrum av Sonoma). 

  -Frida Karoline

 • Publisert: 04.07.2012, 03:59
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 • 0 kommentarer
 • Dag 1

 • Publisert: 03.07.2012, 07:07
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 • Heihei!
  Jeg glemte å fortelle om gaven jeg ga til vertsfamilien.. For ja jeg kjøpte en brunost, en ostehøvel, en bok, et troll og sjokolade. Da jeg ga de til dem ble de selvfølgelig veldig overrasket og glad, og ettersom at familien her er osteelskere elsket de ostehøvelen og brunosten! Og de digget resten, så det var veldig bra!! Vi satt også å så bilder av Norge, hvor jeg viste de hva en bunad var og naturen osv! Og de ble ganske fornøyde og likte alt, så det var midt i blinken!

  Vi går jo på skole mens vi er her, så dermed ble det til at jeg måtte stå opp klokken 7 for å rekke bussen som gikk klokken halv 8. Det som var utrolig kult, var at vi fikk kjøre i de gule skolebussene! De som man ser på film og TV, så kult!   Vi ble da kjørt med buss til Sonoma Academy, en stor skole! Det var her vi skulle vær resten av måneden og ha undervisning. Da vi kom til skolen, var det allerede mange som hadde komt, og vi var utrolig mange! 


  Me og Mathilde (fra Valderøya, litt uten for Ålesund)

  Deretter ble vi tatt med bort til en stor gymsalen, som i grunn lignet litt på den de har på One tree hill serien (drit kul) ! I grymsalen fikk vi litt info om regler, skolen, området også hvem lederne og lærerne var, før vi ble delt opp i klasser (som var midlertidig)  

  Ettersom at vi ikke hadde tatt den ''testen'' som sier oss hvilken klasse vi kom i, ble vi bare plassert i klasser utifra hvor vi bodde. Sann som meg som bodde i Sonoma, kom i Sonoma klassen, de som kom fra Pataluma, kom i Pataluma klassen osv.. Etter at alle hadde fått klasse og lærer, ble vi ført til klasserommene. Vi fikk en lærer som var utrolig kul, og hadde en skikkelig bra humor! Digget han! 

  Det første vi gjorde var at vi alle ble ropt opp, for å forsikre at alle var der, før vi fikk ut delt testen! Testen var i grunn utrolig lett!! Den første delen var det læreren som skulle lese opp, det var en liten tekst om en liten jente, hvor du fikk høre litt hva hun likte, hverdagen og litt om familien.  Også fikk vi spørsmål ut ifra den. Og de spørsmålene var foreksempel, hadde Susan en bror? Hva var navnet hans? Hva likte Susan å gjør på fritiden? osv... Og spørsmålene var til og med slik du bare trengte å krysse av, nesten akkurat som ja og nei spørsmål, bare at du hadde 3 valg muligheter. Resten gikk for det meste på grammatikk, sann som om denne settningen passet best til å ha: who, how, when, there osv! Også var det en del på slutten hvor du skulle late som du skrev ett brev til en venn! Og selvfølgelig skulle alt vær på engelsk! Men om du spørr meg så var alt veldig lett!   Etter at vi hadde gjort ferdig testen, fikk vi litt fri før neste time. De neste timene var i grunn ikke noe stress, eneste vi gjor var å presentere oss foran klassen (hva vi het osv), Også fikk vi vite hvilken gruppe vi var i! Altså jeg er fra Sonoma bussen, og alle de som var derfra ble en gruppe, litt vanskelig å forklare men.. Det er rundt 4 busser, og alle kommer fra forskjellige områder, så det vil si at hver dag kjører/kommer du med den samme bussen, samme folkene, ledere osv (siden det er rundt en halv time mellom hver by, blir det lettere å bare ha en buss fra vært sted). Og ettersom at det er den bussen man tar til forskjellige utflykter osv, er det lettere å forholde seg til den gruppen. Vi fra Sonoma fikk navnet yellow school bus, også har vi gul bandana (som vi har hengene på vesken, hånden, rundt hode elns), og det gjør det lettere å skille hvem som er fra hvilken buss/gruppe!

  Etter at vi var ferdig med alt fikk vi ''matfri''. 
  Lunsjen min, typisk amerikansk  Etter skolen tok vi bussen til en park hvor vi skulle ha ''velkomst party'' (BBQ), der ble det servert grillmat, masse kaker og drikke, også kunne du være med på forskjellige leker (volleyball osv) eller bare snakke med folk. Og ettersom at det er mange EF-studenter der, var det selvfølglig enda flere vertsfamilier (unger, besteforeldre osv), så det var stappfult med folk overalt! Men det var koslig da♥ Skikkelig amerikansk!


  Ylva (Molde) og Me

  Aksel og Tobias (Gjøvik)

  Fanny (Litt utenfor Tromsø)


  Marcus (Drammen) og meg


  Amalie (Oslo), husker ikke navnet.. (sorry), Me og husker ikke navnet.. (upsi)

   -Frida Karoline

 • Publisert: 03.07.2012, 07:07
 • Kategori: EF Språkreise - California 2012
 • 1 kommentarer
 • hits