hits
19.09.2012

Reunion

Jaaaa.. Vet ikke om dere husker det, men etter jeg kom hjem fra USA-turen sa jeg at jeg gledet meg veldig til å få se igjen de nye vennene mine i Oslo på reunion om noen måneder. Nå er tiden endelig inne for reunion og alle vennene mine reiser ned over til Oslo. Men ikke jeg... Jeg blir værende her i Ålesund, mens resten koser seg og har det gøy nede i Oslo.

Den ene tingen jeg har gledet meg mest til, nesten mer enn selve USAturen. Den ene kvelden som jeg kunne ha det gøy på, uten å tenke på alt annet enn den fine tiden vi hadde i USA og de nye vennene som jeg håper å holde kontakten med resten av livet. Slippe å tenke på den vonde tiden, med alle smertene og alt som ligger bak det, men heller bare legge alt til side og nyte tiden med gode venner og ha det litt gøy for en gangs skyld! Men nei, slik blir det altså ikke... 

Jeg og noen av de andre hadde alt klart, hotell, flybillett, og foreldre til å passe på oss. Men jeg får ikke lov til å dra, jeg får ikke lov til å treffe alle vennene mine igjen. Desverre men sant! Har selvfølglig noen veeeeeeeeldig snille foreldre som nekter meg..  Hørte fra de andre at om jeg ikke drar, drar ikke de heller, for det blir ikke det samme uten meg der. Søtt av de, men jeg vil ikke hindre de i å dra! Så håper de drar uansett og koser seg ekstra mye for meg! Men vil uansett si at jeg savner alle sammen veldig mye og alle må kose seg masse♥

Den norske gruppen


Fanny og meg! Hun var en av de som jeg fikk best kontakt med, vi hadde samme meninger om ting, hadde samme humor, vi klaffet liksom bare så godt i lag! Husker egentlig ikke helt hvordan vi ble kjent, tror det begynte med at jeg satt med ei venninne av henne (Celine, står om henne litt lenger nede!) på flyet til Frankfurt, og vi kom ganske godt overens så førte det bare til det ene og det andre! Men såå utrolig glad for at jeg ble kjent med de, hadde liksom ikke blitt det samme uten dem! Husker så godt at jeg skulle si hade til Fanny på flyplassen i Oslo, noe av det tristeste! Vi sto å klemte hverandre leeeenge og jeg klarte selvfølgelig ikke holde tårene tilbake, så jeg/vi ble stående å grine.. Så trist! Det dumme er at hun bor helt oppe med Tromsø (Sørkjosen), så det er for langt til å bare ta seg en helg. Men jeg håper virkelig at vi kan møtest snart, savner henne så utrolig mye!♥
Marie og Celine
Husker så godt at jeg ikke kjente noen, utenom Mathilde som jeg hadde sovet på samme hotellrom sammens med i Oslo. Og plutselig ble jeg satt sammens med de to her på flyet til Frankfurt. Jeg satt der og ikke tørte å si så mye, mens de to satt å snakket og snakket i ett sett. Husker det første jeg tenkte om Celine var at hun var veldig glad i å prate og virket en smule rar, hehe. Men nei det var hun slettes ikke! Ettersom at flyturen til Frankfurt tok rundt 2 og en halv time, var det ikke vits for meg å bare sitte å høre på at Marie og Celine satt å pratet. Så jeg ble med i samtalene og ble fort kjent med begge to!

Noe Celine syntes var utrolig morsomt og rart var dialekten min, for jeg sa foreksempel "gøyt" i stede for "gøy" og det syntes hun var utrolig morsomt. Så fra da jeg sa det, ble det til noe som alle gikk rundt å sa bare for å "plage" meg. Og det var vell det som gjor at jeg fikk kontakt med Fanny, for hun syntes dette var morsom hun også, så hun begynte å si det til meg hele tiden. Ahaa det er så mange gode minner som strømmer på når jeg sitter å skriver dette her! Kommer inn det ene etter det andre, da jeg og Fanny hadde latterkrampe i bussen for ingenting, da alle gikk rundt å klaget på at spanjolene var så høylytte, da jeg, Celine, Mathilde og Fanny sov på samme hotellrom i Los Angeles, da jeg og Fanny tullet med dialektene til hverandre, da vi måtte si farvell til alle sammen osvosv.. Skulle bare ønske jeg fikk se igjen alle folkene.. Og være i Oslo på reunion.. Savner alle slik!!!


Meg og Mathilde
Hehe, husker så godt at jeg sa farvell til mamma på flyplassen i Ålesund. Der var jeg helt alene, jeg dro helt for meg selv uten å kjenne noen som helst. Jeg satt meg ned på flyet og skikket meg godt rundt for å se om det var flere med ef-lapper på baggene sine slik som meg, men nei.. Jeg så ingen, ingen rundt meg hadde det.. Plutselig får jeg øye på Mathilde som sitter noen seter bak meg, men jeg kunne ikke se noen ef-lapp, så jeg tenkte ikke mer over det. 

Da jeg landet i Oslo, gikk jeg og Mathilde samme vei, og jeg undret mer  og mer på om hun også skulle reise til USA, slik som meg. Jeg fant frem til Efcrewet som sto å ventet på oss utenfor utgangen. Og der får jeg øye på Mathilde igjen, og nå var jeg sikker på at hun skulle reise til USA hun også! Vi gikk som et samlet tåg til hotelle som vi skulle sove på til flyet våres skulle gå neste dag. Vi ble ropt opp to og to som skulle sove på samme rom. Og da, da ble jeg og Mathilde ropt opp samtidig, vi skulle sove på samme rom. Jeg husker jeg hilste på henne forsiktig og usikker etter at vi hadde fått romnøkkel, vi gikk begge mot heisen og tok heisen opp til etasjen våres. Vi sa ikke stor mye på vei opp til rommet våres, vi var begge nervøse og spente. Vi fant frem til rommet våres og vi gikk begge inn å satte fra oss tingene våres. Vi sa ikke stort mye til hverandre, det ble bare korte settninger uten betydning. Vi ble enige om hvilken seng vi ville ha og vi la oss ned med hver vår pc på fanget. Husker det var litt kleint, men plutselig snakket vi i ett sett og vi klarte ikke stoppe! Vi snakket om alt, fra det ene til det andre som om vi hadde kjent hverandre i åresvis. Vi hoppet i sengene og tullet og tøyset, husker vi filmet det også (kan prøve å få vist det snart)! Fra da av ble vi veldig gode venner, og hun var en av de jeg var med masse i USA♥ Og det beste er at hun bor en halv times kjøring fra der jeg bor, så det er ikke lange veien om vi skal vær i lag! Men desverre har hun mye å gjøre på fritiden, så jeg har ikke fått sett henne så mye.. 


Jentene♥


Amalie, Tina, meg og Nina


Hedda og meg


Mikal, meg og Fanny
Fanny, meg og Tobias


Tobias, Mikal, Meg (Hehe! Følte meg så lita, så jeg måtte selvfølgelig stå på tå) og Aksel

HAHAH! Husker så godt at Aksel og Tobias (de to guttene på sidene), drev å snakket høyt til hverandre om meg og Mathilde da vi venten på flyet i Oslo. Jeg og Mathilde hadde akkurat satt oss ned med litt mat, mens vi ventet på at flyet skulle komme. Vi satt å snakket litt mens vi ble kjent med noen av de andre vi skulle dra med til USA. Plutselig kommer de to guttene å setter seg ved siden av meg. Jeg og Mathilde satt i vår egen lille verden da jeg oppdaget at de satt å diskuterte om oss. Jeg over hørte dem si : " Kom igjen da, si noe til dem!", "Nei si det du", "Hva heter de?", "Prøv å se på navnlappene på baggene deres" osvosv! Husker jeg holdt på å dø av latter! Jeg satt jo RETT ved siden av de, og de var ikke akkurat så veldig stille mens de snakket, pekte og stirret på oss! Husker jeg holdt på å dø inni meg. 

I ettertid ble disse to noen vi var med ganske ofte! Vi var med dem hele dagen mens vi var i Disneyland og stortsett hele turen i Los Angeles, på skolen osv! Utrolig koslige ♥ 

-Frida Karoline

 

11.08.2012

Dag 10 - Six Flags

Six Flags var en av aktivitetene som man kunne selv velge om man ville dra på eller ikke. 
Jeg valgte selvfølgelig å dra dit, for hvem liker vell ikke litt fart og spenning!? Det kostet 50 dollar for å delta på denne aktiviteten og det var totalt verdt det!

 

Vi dro tidelig på morgenen om lørdag og reiste til en liten plass kalt,  Vallejo. Om jeg ikke husker feil kjørte vi i en time, fra Sonoma for å komme oss dit. Da vi kom dit var selvfølgelig alle utrolig spente og klar for å begynne dagen! Det første vi gjor når vi kom dit var å få billettene før vi skynte oss bort til inngangen for å komme oss inn. Jeg og Fanny hadde allerede snakket i bussen på veg til Six flags at vi to skulle kjøpe Flash Pass! 

 

Flash Pass er en måte å ''snike'' i køen på, slik at man slapp å stå i kø så utrolig lenge! Det var 3 forskjellige Flash Pass, det var Regular, Gold og Platinum
Regular:  Regular var en type Flash Pass som lot deg reservere en plass i køen, slik at du kunne gå å se deg rundt om i parken utenom å måtte stå leeenge i kø. Men du måtte likevell vente like lenge som de som sto i køen, bare at du ikke trengte å stå der personlig!
Gold:  Gold lot deg snike litt i køen, men du måtte likevell vente en liten stund før du fikk ta den berg og dalbanen du hadde reservert. 
Platinum: Platinum redusjerte ventetiden med 90%, du måtte max vente i 5 min før du kunne ta den berg og dalbanen som du hadde reservert. Så du slapp å bry deg om kø, venting eller noe som helst! For om du hadde platinum trengte du bare å reserver og du var inne!

Ettersom at det var 3 ulike Flash Pass var det selvfølgelig ulike priser også.. Regular kostet 35 dollar, Gold 45 dollar og Platinum 70 dollar.

Jeg og Fanny kjøpte oss Platinum! Ja det var det dyreste men det var TOTALT verdt hver eneste krone! Vi slapp å vente i lang kø og vi stor koste oss de timene vi var der! Vi traff på mange av de andre EF-studentene som sto i lang kø for å prøve ut de forskjellige berg og dalbanene, og noen av de hadde stått mer enn 2 timer i kø, altså mer enn 2 timer!!! Mens vi hadde max stått i 5 min! Så om dere noen gang skulle tenke dere å dra til Six Flags, anbefaler jeg dere om å kjøpe dere Flash Pass! Er dere på Six Flags, så er dere på Six Flags og det skal det nytes!

 
Her er en video som forklare hva et Flash pass er litt bedre enn det jeg gjør!Min favoritt ride var definitivt Medusa! Kan vell kanskje sammenligne den med speed monster på Tusenfryd, bare at Medusa er 10 ganger bedre, lenger og gøyere!

Jeg tok desverre ikke mange bilder mens vi var på Six Flags, siden vi ikke hadde lov til å ta med oss veske elns inn på berg og dalbanene. Så derfor tok jeg heller å bare låste vesken min inn i et skap. Men jeg kan si at Six Flags var utrolig gøy, det var såååå mye bedre enn noen fornøyelsesparker jeg har vært på! Anbefales på det sterkeste!
Dette bilde ble tatt på slutten av dagen, og som dere ser var jeg veldig solbrent! Jeg tok på meg solkrem i begynnelsen av dagen,men på en av de første berg og dalbanene jeg tok ble jeg våt på.. Så dermed rant all solkremmen min bort, og derfor ble resultatet at jeg bleveeldig solbrent.. 

-Frida Karoline

11.08.2012

Dag 9 - Armstong Redwoods og Johnson Beach

Hellu
Om fredagen dro vi til Armstrong Redwoods etter skolen, det er en stor skog med utrolig høye trær. Det var en ganske kul skog, men det var ikke særlig spennende å gå rundt der etter min mening...


Isabell (Oslo)  og meg
Isabell (Oslo)

Etter ca en time inne i Armstong Redwoods skogen, dro vi videre til Johnson Beach. Det er en slags elv/innsjø som ikke lå langt unna Armstong Redwoods. Skal si at det var utrolig deilig og endelig å få bade og få litt sol på kroppen! 


Fanny, Siri og Isabell
Aksel (Gjøvik) og meg Så etter ca 2-3 timer med som og bading var det bare å komme seg hjem over igjen..

-Frida Karoline 

04.08.2012

Dag 8 - Charles Schultz Museum/Ice Skating

 Alle bildene er 100% mine! Jeg orker bare ikke skrive på hvert eneste bilde: Fridakaroline.blogg.no copyright, for det tar slik tid! Men ja alle bildene er mine, med mindre jeg skriver noe annet under. Og husk at og du skal låne noen av bildene mine, vennligst skriv at du har tatt dem fra meg! Takk 


Heiiia!
På torsdagen må jeg innrømme at jeg var ganske så utslått etter dagen før, ettersom at vi hadde vært oppe ganske sent for å se fyrverkeri showet.. Men noe som jeg fikk gjort stortsett hver gang vi skulle til skolen, så var det å sove i bussen. For siden skolen lå ca en time unna hvor jeg bodde, var det utrolig greit å sove litt underveis! Så dermed fikk jeg sovet litt av meg før vi skulle på skolen for å lære, og det var utrolig deilig! Vi gjor ikke noe kjempe spennende på skolen, så dermed er det i grunn ikke vits å fortelle om det..

Men etter skolen dro vi til et museum. Museumet het Charles Schultz Museum, og der fikk vi lært om hvordan Charles Schultz lagde Peanuts, som er en tegneseriestripe. For de som ikke er så god med navn og kanskje ikke vet hva Peanuts var, så var det altså en tegneseriestripe hvor Snoopy, Lucy, Charlie Brown pluss fler, var i.

Her er et eksempel på en 
Peanuts tegneseriestripe!

(bildet tatt fra google)

Da vi kom til museumet ble vi del inn i to grupper, en som fikk omvisning rundt om i museumet og en annen som skulle være med å tegne Snoopy og i tillegg lage en tegneseriestripe. Begge gruppene fikk prøve ut begge deler, vi måtte bare bli delt i to fordi vi var så mange! 


meg og FannyJeg kom på den gruppen som skulle tegne først. Vi ble da ført inn på et rom hvor en dame fortalte oss hvordan vi tegnet Snoopy. Hun viste oss den enkle måten å gjøre det på, og det var å kun lage sirkler som etter hvert ble visket ut, litt vanskelig å forklare men det var en utrolig lett måte å tegne Snoopy på!
Min Snoopy ble seende slik ut tilslutt, hehe:


Etter at vi hadde tegnet ferdig, ble vi ført ut til selve museumet hvor vi ble guidet rundt og ble fortalt forskjellige ting om Charles Schultz som laget hele denne tegneseristripen. Vi fikk se forskjellige striper som han hadde laget og vi fikk sett forandringen som skjedde med dem. For før var foreksempel Snoopy en vanlig hund, på fire som ikke kunne snakke eller gå på to bein. Vi fikk sett en del av tingene til Charles Schultz, tingene som han brukte til å lage tegneserien, kontoret som han skapte alt på osv osv! Ganske intressant i grunn.


meg og Ylva (litt utenfor Molde)


Denne veggen, var dekket av over 3000 små tegneseristriper! Etter at vi hadde vært å sett oss rundt inne på museumet, gikk vi 50 meter vedsiden av museumet hvor en skøytebane lå. Om jeg ikke husker feil var det Charles Schultz som hadde laget den, han var ganske glad i å stå på skøyter og bestemte seg derfor for å lage denne skøytehallen. Han tilbringte ofte tiden sin inne i den og er derfor et av minnene om han.  Det var i grunn en ganske kul hall! Det var dekor over alt, og til og med på selve banen var det bilder av Snoopy. Noe som var utrolig morsomt var å se alle de utenlanske EF-studentene som prøvde å stå på skøyte! For de fleste var jo fra land hvor de kun har varme tempraturer og har aldri opplevd is slik som vi nordmenn har. Og hver gang noen datt, holdt jeg og Fanny på å flire oss i hjel! Dere skulle sett de, det var som Bambie på isen bokstavlitalt!! Hahaha. Men skal innrømme at jeg og Fanny var ikke så utrolig gode vi heller, men etter hvert fikk vi teken på det! Men i begynnelsen var ikke vi så høy i hatten selv, og vi begge klarte å kjøre ned ei lita jente som var med noen venner midt ute på isen.. Hehe, tror aldri jeg har vært så flau men samtidig hatt så utrolig latterkrampe som vi to hadde akkurat da det skjedde! Menmen..Det som var litt kult var at siden det var så mange EF- studenter inne i skøytehallen, tok en av sjefene over hallen å satte på discolys og musikk. Slik at det var som om et eget ''discotek'' inne i skøytehallen, utrolig kult!
 


Etter å ha vært en god stund inne i skøytehallen, dro jeg og Fanny å kjøpte oss noe å spise og tittet litt rundt i souvenirbutikken som var der, men vi fant fort ut at det var ganske dyrt der, så det endte med at vi kom oss fort ut igjen og heller nytet solen.Etter at alle hadde sett alt og gjort alt, var det bare for oss å komme oss hjem igjen å spise middag.

Etter middagen bestemte jeg og vertsfamilien min oss for at jeg skulle få se grisen til Rick!  For gjennom skolen hadde han fått i oppdrag med å oppdra og fore et dyr, og deretter prøve å selge den på et marked når tiden var inne for det. Så dermed dro vi til en liten plass hvor Rick hadde grisen sin stående. Selv tror jeg aldri at jeg hadde orket og klart å matet en gris to ganger i døgnet i flere uker! Så Rick skal ha full ære for å orke og gjøre det!
Anna 


Her er da grisen til Rick! 

Etter å ha vært en stund på den lille ''gården'' dro vi hjem igjen..

-Frida Karoline 

04.08.2012

Dag 7 - Independents day / 4 of July

 Alle bildene er 100% mine! Jeg orker bare ikke skrive på hvert eneste bilde: Fridakaroline.blogg.no copyright, for det tar slik tid! Men ja alle bildene er mine, med mindre jeg skriver noe annet under. Og husk at og du skal låne noen av bildene mine, vennligst skriv at du har tatt dem fra meg! Takk 

Heii!
Jeg var så heldig at jeg fikk oppleve 4 of July! Det er nasjonaldagen til USA, akkurat som at vi har 17.mai.

Det første vi gjor var å spise frokost og finne frem noen finklær som var i de nasjonale fargene, rødt, hvit og blått. Jeg hadde ikke akkurat forbredt meg på at det var kun disse fargene man kunne gå i, så jeg hadde det litt vanskelig med å finne noe å ha på meg.. Men jeg fant noe tilslutt og endte opp med en shorts, (som hadde noen blå detaljer på fantene), en hvit gjennomsiktig bluse/skjorte og et blått bandana (som jeg hadde knyttet rundt hode). Etter at alle var klare, dro vi ned til sentrum av Sonoma. Hvor de hold en stor parade, med masse forskjellige folk osv! EF var så heldig at de hadde fått en egen plass i paraden, så dermed fikk alle EF-studentene sjangsen til å gå i den om de ville. Og siden dette er første og kanskje siste gangen jeg opplever den amerikanske nasjonaldagen, ville jeg selvfølglig gå i den! Anna den minste vertssøsteren min skulle gå med svømmelaget sitt i paraden og resten av familien skulle sitte å se på. 
Paraden var GIGA, den varte i hele 2 timer, og man fikk se alt fra folk som hadde kledd seg ut og helt til hunder på trillebår. Det var altså ufattelig mye rart å oppleve og se! 
Vertssøstra til Fanny, meg og Fanny


Torgeir, den norske lederen!
Mens vi ventet på at paraden skulle begynne, benyttet selvfølgelig jeg og Fanny sjangsen til å ta bilder med brannmennene som var der!
Det var ufattelig mange folk som hadde samlet seg i Sonoma! Det var mye verre enn 17.mai i Ålesund, sier jeg bare.
Disse ''hula'' smykkene fikk vi siden vi gikk i paraden!

Etter paraden dro vi hjem, slappet av i noen timer før vi dro til en av vennene til Karen (vertsmor). Om jeg ikke husker feil het hun Gabriell, det var en utrolig koslig dame som hadde laget til et utrolig bra BBQ for oss og noen venner av henne. Hun hadde laget masse god mat og ikke minst verdens beste kake!! Tuller ikke, kaken hun laget var ufattelig god!


Heilt normal familie, hahah
Kaken, elsk!Det virket som at alle koste seg og hadde det utrolig koslig ilag! 

Etter BBQ'en dro vi til en stor åpen slette, hvor det skulle være fyrverkeri. For hvert år arrangsjerte brannstasjonen i Sonoma ett stort fyrverkerishow, ettersom at det ikke er lov til å sende opp rakketter selv, pga brann osv.. Og noe jeg ble litt sjokkert over var at det ikke var vanlig å sende opp raketter på nyttårsaften!? Mens vi satt å ventet på at showet skulle begynne, satt jeg å pratet litt med vetssøskenene mine. Og de fortalte at det verken var vanlig eller lov å sende opp fyrverkeri på nyttårsaften, de gjor det altså ikke i noen små byer. Eneste plassene som de sender opp raketter er New York + noen stor byer til, men altså ingen plasser utenom det! Så eneste gangen de får sett fyrverkeri er på nasjonaldagen. Selv synes jeg dette er rart, for raketter på nyttårsaften er liksom feiringen av de nye året og ikke minst er det så koslig å se alle de fine rakettene! 

Men uansett tilbake til fyrverkeri showet! Hele showet med fyrverkeri varte i ca 20-30 min, noe som var i grunn ganske lenge! Men skal absolutt ikke klage, for showet var utrolig bra med mange fine store raketter! Og om du noen gang skulle være i Sonoma på 4 of July, anbefaler jeg deg på det sterkeste til å oppleve fyrverkeriene! For det var liksom ikke bare det at de var veldig fine å se på, det var hele stevningen, folkene, og bare de å vær i USA å oppleve det! Ahaaa, elsk!  

Når showet var ferdig var det så sent at vi gikk hjemover og rett i seng, slik at vi var opplagte til neste dag. Men må innrømme at dette var en av de beste dagene under oppholdet! 

-Frida Karoline 

04.08.2012

Dag 6 - Bowling

Alle bildene er 100% mine! Jeg orker bare ikke skrive på hvert eneste bilde: Fridakaroline.blogg.no copyright, for det tar slik tid! Men ja alle bildene er mine, med mindre jeg skriver noe annet under. Og husk at og du skal låne noen av bildene mine, vennligst skriv at du har tatt dem fra meg! Takk


Hei!
På tirsdagen hadde vi først skole fra 8.30 til 12.50 (pluss pause).


Kjøpte meg disse conversene mens vi var i San Francisco dagen før. Digger converse, og i tillegg var ikke de ikke så dyre heller, så dermed bare måtte jeg slå til!


Cameron (min vertssøster)
Fanny og megEtter at skolen var ferdig, tok vi bussen til en bowlinghall i Rhonert Park. Bowlinghallen var i grunn ganske stor og fin! Men personlig er jeg ikke så super intressert i bowling, det kan vær gøy enkelte ganger men det er ikke akkurat noe som jeg ville gjort på eget initiativ ..Det første jeg og Fanny gjor når vi kom inn i hallen, var å bestille oss noe å spise! For begge var veldig suuulten, så dermed ble det til at begge to kjøpte seg hver sin burger med chips. Og når man er i Amerika er alt veldig stort, så vi fikk begge servert to store tallerken med hver sin giga burger! Det var til og med en dame som ble overrasket over at jeg klarte å få burgeren inn munnen min, siden det var så stor! Og jeg overrasket faktisk meg selv litt ettersom at jeg faktisk klarte å spise opp hele selv! Og da mener jeg hele den GIGA burgeren, det var ikke en helt vanlig cheeseburger som man får kjøpt på mcdonalds, vil mer si at det var 3-4 hele cheeseburgere presset oppå hverandre. Og så liten som jeg er, klarte jeg faktisk å spise opp hele + all chipsen!


Og selvfølgelig hører fancy sko med når man skal bowle!Våres ''bane'' besto av meg, Fanny, Andreas, Siri, Martine, Hedda og Isabell. Men det tok ikke lang tid før det bare var jeg, Fanny og Andreas igjen som spilte.. Så dermed ble det til at vi måtte kaste kulen for resten av gruppen våres også, og så snille som vi var gjor vi alt vi kunne for at de tapte! Vi trillet kula sakte langt banen, ''trikset litt'', og prøvde så godt vi kunne for at de skulle tape. Men så ''god'' som Fanny er, klarte hun å lage strike etter strike etter strike til de, slik at hun selv havnet nederst på listen.. Smarte Fanny..


Slik ble poengene seenes ut (den til høyre!!)! Vi fikk ikke spilt ferdig alle rundene ettersom at vi måtte dra, men som dere ser ligger jeg bare noen få poeng bak ''vinneren''! Så om vi hadde kunne spilt litt til så kanskje jeg hadde vunnet?

Men litt gøy må jeg innrømme vi hadde det! Så det var da enda en dag fullført.

-Frida Karoline


25.07.2012

I'm home

Hei!
Jeg kom hjem igjen i går kveld etter 30 timer med fly, venting, buss osv..
På en måte var det veldig deilig å endelig lande på norsk jord, men på en måte var det utrolig trist å si hade til alle de nye vennene mine, og familien som jeg bodde hos i en måned. De som tok vare på meg og de som jeg tilbringte tiden min med. Trist!
Men heldigvis er det en sammenkomst fest senere i år, hvor jeg får sett igjen de norke vennene mine! Men jeg får nok aldri sett igjen de utenlanske.. Men er det noe jeg skal, så er det å se familien igjen en eller annen gang! Koste hva det koste vil ♥

 I dag, har jeg i grunn dagen gått til å sove, sove og sove... Jeg klarte å bli syk rett før jeg reiste hjem, så nå føler jeg meg helt j*****. Har mistet stemmen, er trøtt og sliten, menmen.  Btw: sorry for dårlig blogging i USA.. Tiden fløy og hadde nesten aldri tid, men skal nå laste opp alle bildene på pcen så skal jeg begynne å blogge fra de dagene som jeg har blogget om!

-Frida Karoline 

19.07.2012

Some Questions

Hei!
Har fått inn noen sprøsmål om språkreisen som jeg tenkte jeg skulle svare på, siden det sikkert er flere som lurer på det samme! Og om det er noe mer dere lurer på, så kjør på, skal prøve å svare på alle spørsmålene så godt jeg kan.

Du har kanskje sagt det før med hva står EF for?

- Det står for Education First


Er denne turen noe som  er hvert år?
- Jepp det er det! Hver sommer kan du være med EF til utvalgte destinasjoner, som New York, Spania, Malta +++. Du kan også velge når du vil dra i sommerferien, jeg valgte i begynnelsen fordi jeg ikke klarte å vente så lenge. Eneste ulempen er at det ikke er spessielt billig å reise... Men jeg anbefaler på det sterkeste å dra på språkreise, det er utrolig gøy!


Er det mulig for alle å være med på språkreise?
- Om du er mellom 14-18 år kan du være med! Og selvfølgelig burde du ikke ha noen alvorlige lidelser, som kan gjøre at oppholdet til plassen du skal til blir vanskelig. Jeg har jo Chrons og om jeg ikke hadde vært så bra som nå hadde jeg nok ikke fått dratt.. Så jeg er veldig glad for at det har gått bra til nå! 


Nå du kommer til skolen, så må du ta en test for å se hvilket nivå du ligger på i engelsk, kan du fortelle litt hva testen gikk ut på og sånn når du har tatt den?
 - Dette har jeg i grunn skrevet om før, så jeg kopierer bare det som har blitt skrevet tidligere! 
 Det første vi gjorde var at vi alle ble ropt opp, for å forsikre at alle var der, før vi fikk ut delt testen! Testen var i grunn utrolig lett!! Den første delen var det læreren som skulle lese opp, det var en liten tekst om en liten jente, hvor du fikk høre litt hva hun likte, hverdagen og litt om familien.  Også fikk vi spørsmål ut ifra den. Og de spørsmålene var foreksempel, hadde Susan en bror? Hva var navnet hans? Hva likte Susan å gjør på fritiden? osv... Og spørsmålene var til og med slik du bare trengte å krysse av, nesten akkurat som ja og nei spørsmål, bare at du hadde 3 valg muligheter. Resten gikk for det meste på grammatikk, sann som om denne settningen passet best til å ha: who, how, when, there osv! Også var det en del på slutten hvor du skulle late som du skrev ett brev til en venn! Og selvfølgelig skulle alt vær på engelsk! Men om du spørr meg så var alt veldig lett!  

18.07.2012

Tilbake fra LA

Heiii!

Klokken:
USA - 23:25
Norge - 08:25

Da har jeg akkurat ankommet vertsfamilien mitt sitt hus! Og jeg er tilbake i Sonoma etter en lang helg i LA.
For lørdags morgen dro nesten alle til LA for å vær der i noen dager, vi dro til Disney land, Universal studio, Santa Barbara osv. Utrolig gøy helg med andre ord eneste ulempen med turen var at vi fikk litt lite søvn... Bare reisen med buss tok 8 timer, og med en gang vi kom til LA begynte det. Vi dro til standen, walk of fame, shoppet osv samme dag som vi kom til LA, så alt gikk i ett. Og dermed kom vi hjem igjen sent og det ble veldig lite søvn, tror vi la oss etter 12 hver dag... Og siden vi gjor så mye hver dag, ble alle helt utslitt! Og i tillegg var det ikke lett å sove på bussene tilbake fra aktivitetene heller (selvom jeg gjor det hele tiden).. Men jeg koste meg masse, så jeg skal ikke klage!

Men nå er jeg utrolig sliten og trøtt etter den lange bussturen tilbake fra LA, så jeg tar natten nå, så skal prøve å få blogget litt i morgen (siden jeg ligger så langt bak..). -Frida Karoline

09.07.2012

Dag 5 - San Francisco tour

Dag 5 tok vi bussen klokken 8 fra Sonoma og kjøpte rett til San Francisco hvor vi fikk en liten omvisning i byen. Vi dro først til en eller annen strand, men ettersom at det var så tidelig på dagen var det kaldt og det var tåkete. Så man kunne ikke akkurat slå seg ned å sole seg..

 


Fanny og me


Fanny (litt utenfor Tromsø), emm.. (husker ikke), me, Marie (Molde), husker ikke... Etter at vi hadde vært på stranden i ca 20 min, dro vi videre til en park for å spise lunsj. Husker desverre ikke hva parken het, men det var i grunn veldig fint der! Og det var i tillegg var det et museum som lå likeved, hvor jeg og noen til dro til. Men ettersom at vi ikke skulle være der så lenge, og det kostet penger dro vi inn i suvenir butikken i stedet. Og der hadde de masse fine ting, så lommeboken ble litt lettere..


Fanny


Mathilde og meg
Fanny

Etter at alle hadde spist osv, dro vi videre til en hippi gate.. Det var altså en gate fylt med rare butikker og ikke minst folk! Der fikk vi gå litt rundt å se, jeg fikk blant annet kjøpt meg nye converse der! Men nesten alle butikkene var vintage eller rare! 
Men de hadde en butikk, som alle elsket da! Nemlig Ben&Jerry's♥!  

Etter at vi hadde vært i hippi gaten en stund dro vi videre til Chinatown! Vi gikk først samlet alle sammen de første 5 minuttene, før alle fikk gå hvor de ville. Jeg hadde i grunn veldig lyst til å gå gjennom hele Chinatown, men det var ingen som hadde lyst, så det ble til at vi kun gikk de første 100 meterne av Chinatown før vi snudde og gikk til Union Square. Union Square lå likeved, og er en gate/område hvor det er MANGE dyre merke butikker! Det var blandt annet Lewis, Prada, Pink, Louis Vuitton, Niketown pluss maaaaaaange maaaange fler der! Elsket den plassen der, for de hadde veldig mye fint + at det var mye billigere enn i Norge! Men vi fikk desverre ikke så veldig mye til til å shoppe, så vi rakk ikke å gå innom alle butikkene, men vi fikk likevell brent bort noen kroner...En av butikkene vi var på var Macy's, det var en 6 etasjet byggning med alle merke butikkene samlet! De hadde alt du kunne tenke deg av klær, sko, accessorise ++++!! Jeg tror jeg gikk meg vill der et par ganger, fordi det var så stort!!! Det var liksom, mange etasjer oppover og i tillegg var det langt bakover i butikken også! Tror faktisk det tok 15 min å gå fra den ene enden av 1 etasjen til andre enden av 1 etasjen (slik var alle etasjene), så stor var det! Så etter at vi hadde sprunget oss gjennom den store bygningen (rakk ikke hele, siden den var så stor), var det på tide å komme oss ut og finne de andre, slik at vi fikk dratt til Golden Gates Bridge!


Etter at alle var samlet og klar til å dra, tok vi bussen videre til Golden Gates Bridge! Der ble det selvfølgelig tatt maaaaassse bilder av den fine broen! Vi gikk også på den, men ettersom at vi hadde bussen stående på den enesiden, fikk vi ikke gått over hele (for da måtte vi ha gått tilbake også).. Men vi fikk i allefall gått 1/3 del av den da, så det var bra!
Hehe, ser dere han fyren som står bak Fanny ? 
Mens jeg tok bildet, ville selvfølgelig han også være med, så han strakk hodet med i bildet! Jeg kjente han ikke! Men snakket litt med han etter på, han var skikkelig kul og var fra San Francisco!
Etter at vi hadde tatt masse bilder, kjøpt litt suvenirer dro vi hjemover igjen etter en lang dag.. 
Anna

-Frida Karoline

09.07.2012

Dag 4 - San Francisco

 Siden at denne helgen var det fri fra skolen osv, dro jeg og vertsfamilien til San Francisco en tur. Vi dro først å spiste lunsj hos ''naked fish'', der spiste vi sushi. Og siden jeg aldri har smakt sushi før, var dette første gang! Og jeg syns det var godt, men selvfølgelig var noe bedre enn det andre, men det var godt. 

Etter at vi hadde spist osv, luslet vi litt rundt. Ble ikke så mye shopping men jeg fikk handlet litt, så jeg fikk brukt noen kroner! Kjøpte meg blandt annet en Giant genser, en sekk og noen postkort!Kjøpte oss også is, utrolig godt! Etter at vi hadde vært i San Francisco en liten tur, dro vi hjem igjen å spiste middag. Og siden det var så fint å varmt ute, satt vi ute mens vi grillet, veldig koslig!


hummingbird


Cameron, Anna og me


Me, Cameron, Karen (moren) og Anna


Anna, Eric (faren) , Rick og Cameron


Anna og Karen (moren)


Bella (hunden deres)


Anna

-Frida Karoline

07.07.2012

Dag 3 - Sonoma dagen

Lørdagen hadde vi fri, så dermed var det familien som sto for aktivitene. 
Vi sto opp rundt 10, spiste amerikanske pannekaker (namm) før vi dro på ''fjell'' tur. Jeg husker ikke hva det het der vi dro, men det var et slags fjell hvor man kunne se over hele Sonoma og litt av San Francisco, veldig fint!

 
Familien: Karen (moren), Anna, Cameron og Rick (+ Eric, faren som ikke ble med)

Vi så utrolig mange firfisler, så det var liksom om og gjør å ikke trakke på de! Noe som jeg holdt på å gjør et par ganger.. Men de var skikkelig kule, så det ble et par bilder av de.
Hele Sonoma! Det ser kanskje veldig lite ut, men det er utrolig stort med masse vingårder! Man kan kanskje sammenligne hele omkretsen av Sonoma med hele Ålesund, kanskje (?).. 
Cameron Og Rick


Sonoma


Moren, Karen


Anna og Karen

På denne stjernen sto det navn på folk som hadde dødd i krigen.. Og det var maaaaaaange navn... 

Etter ''fjellturen'' dro vi ned til sentrum av Sonoma, slik at jeg fikk opplevd nær byen. Sonoma har ikke butikksenter og heller ikke mange butikker, men det er en liten koslig by! Og jeg likte meg veldig godt der♥ Og de hadde noen koslige rare butikker som var totalt verdt å se!

Vi dro også til Sonoma cheese factory, det er en av de kjente butikk/middag stedene i Sonoma. Det var en stor bygning hvor de hadde masse ost, og du kunne selv ta noen smaksprøver. Jeg personlig er ikke så veldig glad i ost, men det var veldig godt! Vi fant også noe mat der, så dermed bestemte vi oss for å kjøpe lunsj der. Jeg kjøpte meg også en Sonoma t-skjorte der, kan vise den litt senere!


Eric (faren), Rick og Cameron


Anna

Etter at vi hadde kjøpt oss mat, satt vi oss utenfor Plaza (en bygning som ligger i sentrum av Sonoma) der spiste vi lunsj, pratet og koste oss!

Plaza

Etter at vi hadde gått litt rundt i Sonoma, sett litt i butikker, handlet litt, dro vi hjem igjen for å grille å spise middag + litt vannkrig!


Cameron


Anna

-Frida Karoline

04.07.2012

Dag 2- Shopping i Santa Rosa

 På onsdagen fikk vi vite hvilket nivå man hadde kommet på.. Så om du hadde gjort det skikkelig bra på testen som de hadde dagen før, kom du i en av de på høyere nivå. Jeg kom på 4 level av 5 (?)! Husker ikke om det var 4 leveler eller 5.. Men jeg kom i allefall på 4. 

Så dermed ble du plassert i klasser hvor alle hadde samme level som seg selv. Vi fikk en helt greii lærer, men personlig likte jeg best han vi hadde dagen før, fordi han hadde mye bedre humor og var litt kulere, menmen.. Hun vi fikk var ikke så aller værst! I timen fikk vi utdelt ei bok, som vi skulle ha i hele oppholdet og vi kunne ta med hjem på slutten av reisen. Vi fikk også hjemmelekser.. (og vi var de eneste av klassene også...) Men heldigvis var det ikke masse eller vanskelig, det var bare å svare på noen lette spørsmål også fikk du de godkjent! Så det var null stress.. 

Vi betalte også noen ekstra aktiviteter som vi kunne velge om vi ville dra på, det var LA-tur (kan fortelle mer om det senere) , Bay cruise (cruise som kjører rundt i Bay, og viser oss diverse plasser), six flags og Disneyland. Jeg valgte LA-turen, six flags og Disneyland og det hele ble rundt 569 dollar elns! Tror det var nesten 3500 kr, men det er totalt verdt det, spørr du meg!


Her kan dere se litt av skolen, den er utrolig stor og fin! Skulle ønske vi hadde slike i Norge, og der jeg bor!Marcus (Drammen)Etter to timer med skole, dro alle med buss til et stort shopping senter, som lå i Santa Rosa! Det var utrolig stort og alt var utrolig billig! De hadde blant annet en stor forever 21 butikk der, Victoria secret, noen merke butikker og maaaange fler! Så alle sprang hit og dit for å rekke alt, siden vi KUN fikk en time på oss.. Drit kipt ettersom at alt var så billig og bra! Men jeg fikk kjøpt en del, så jeg er fornøyd!


Fanny (litt utenfor Tromsø) og me


Fanny (litt utenfor Tromsø) og me
Jenter som liker å shoppe, heheheh!Noen demostranter, som sto utenfor Plaza (en bygning som er i sentrum av Sonoma). 

-Frida Karoline

03.07.2012

Dag 1

Heihei!
Jeg glemte å fortelle om gaven jeg ga til vertsfamilien.. For ja jeg kjøpte en brunost, en ostehøvel, en bok, et troll og sjokolade. Da jeg ga de til dem ble de selvfølgelig veldig overrasket og glad, og ettersom at familien her er osteelskere elsket de ostehøvelen og brunosten! Og de digget resten, så det var veldig bra!! Vi satt også å så bilder av Norge, hvor jeg viste de hva en bunad var og naturen osv! Og de ble ganske fornøyde og likte alt, så det var midt i blinken!

Vi går jo på skole mens vi er her, så dermed ble det til at jeg måtte stå opp klokken 7 for å rekke bussen som gikk klokken halv 8. Det som var utrolig kult, var at vi fikk kjøre i de gule skolebussene! De som man ser på film og TV, så kult! Vi ble da kjørt med buss til Sonoma Academy, en stor skole! Det var her vi skulle vær resten av måneden og ha undervisning. Da vi kom til skolen, var det allerede mange som hadde komt, og vi var utrolig mange! 


Me og Mathilde (fra Valderøya, litt uten for Ålesund)

Deretter ble vi tatt med bort til en stor gymsalen, som i grunn lignet litt på den de har på One tree hill serien (drit kul) ! I grymsalen fikk vi litt info om regler, skolen, området også hvem lederne og lærerne var, før vi ble delt opp i klasser (som var midlertidig)  

Ettersom at vi ikke hadde tatt den ''testen'' som sier oss hvilken klasse vi kom i, ble vi bare plassert i klasser utifra hvor vi bodde. Sann som meg som bodde i Sonoma, kom i Sonoma klassen, de som kom fra Pataluma, kom i Pataluma klassen osv.. Etter at alle hadde fått klasse og lærer, ble vi ført til klasserommene. Vi fikk en lærer som var utrolig kul, og hadde en skikkelig bra humor! Digget han! 

Det første vi gjorde var at vi alle ble ropt opp, for å forsikre at alle var der, før vi fikk ut delt testen! Testen var i grunn utrolig lett!! Den første delen var det læreren som skulle lese opp, det var en liten tekst om en liten jente, hvor du fikk høre litt hva hun likte, hverdagen og litt om familien.  Også fikk vi spørsmål ut ifra den. Og de spørsmålene var foreksempel, hadde Susan en bror? Hva var navnet hans? Hva likte Susan å gjør på fritiden? osv... Og spørsmålene var til og med slik du bare trengte å krysse av, nesten akkurat som ja og nei spørsmål, bare at du hadde 3 valg muligheter. Resten gikk for det meste på grammatikk, sann som om denne settningen passet best til å ha: who, how, when, there osv! Også var det en del på slutten hvor du skulle late som du skrev ett brev til en venn! Og selvfølgelig skulle alt vær på engelsk! Men om du spørr meg så var alt veldig lett! Etter at vi hadde gjort ferdig testen, fikk vi litt fri før neste time. De neste timene var i grunn ikke noe stress, eneste vi gjor var å presentere oss foran klassen (hva vi het osv), Også fikk vi vite hvilken gruppe vi var i! Altså jeg er fra Sonoma bussen, og alle de som var derfra ble en gruppe, litt vanskelig å forklare men.. Det er rundt 4 busser, og alle kommer fra forskjellige områder, så det vil si at hver dag kjører/kommer du med den samme bussen, samme folkene, ledere osv (siden det er rundt en halv time mellom hver by, blir det lettere å bare ha en buss fra vært sted). Og ettersom at det er den bussen man tar til forskjellige utflykter osv, er det lettere å forholde seg til den gruppen. Vi fra Sonoma fikk navnet yellow school bus, også har vi gul bandana (som vi har hengene på vesken, hånden, rundt hode elns), og det gjør det lettere å skille hvem som er fra hvilken buss/gruppe!

Etter at vi var ferdig med alt fikk vi ''matfri''. 
Lunsjen min, typisk amerikanskEtter skolen tok vi bussen til en park hvor vi skulle ha ''velkomst party'' (BBQ), der ble det servert grillmat, masse kaker og drikke, også kunne du være med på forskjellige leker (volleyball osv) eller bare snakke med folk. Og ettersom at det er mange EF-studenter der, var det selvfølglig enda flere vertsfamilier (unger, besteforeldre osv), så det var stappfult med folk overalt! Men det var koslig da♥ Skikkelig amerikansk!


Ylva (Molde) og Me

Aksel og Tobias (Gjøvik)

Fanny (Litt utenfor Tromsø)


Marcus (Drammen) og meg


Amalie (Oslo), husker ikke navnet.. (sorry), Me og husker ikke navnet.. (upsi)

 -Frida Karoline

01.07.2012

Ankom's dagen!

 Hei allesammen!
Det er en stund siden jeg har blogget nå, men det er fordi at jeg har vært så trøtt om kveldene og jeg vil ikke bare gå rett opp på rommet å blogge mens resten av familien sitter å koser seg med film, spill elns! Men jeg skal nå prøve å få blogget litt frem over slik at dere er oppdatert med hva jeg skal gjør osv.

Ukii! Vi sto opp klokken 3 på natten den 27. juni, siden vi måtte bort på flyplassen. Men så spente som det jeg og Mathilde var, hadde vi ikke klart å sove i det heletatt... Vi hadde vært oppe hele natten og bare snakket, og vært super spente! Da vi kom oss på flyplassen var det maange som hadde møtt opp, og vi ble alle ropt opp slik at de viste om alle var der. Deretter fikk vi flybilletten og begynte å stille oss i kø! Men ettersom at vi var maaaaange som reiste, ble det laang kø og mye venting.. Men vi kom oss gjennom og inn i flyet til slutt.  


Rommet våres! De var faktisk veldig fine, reine og mitt i blinken for oss!
Reiseklare! Meg og Mathilde
Jeg ble sittende med Marie (Molde) og Celine (litt utenfor Tromsø, tror jeg(?)). De var utrolig koslige og var veldig lett å bli kjent med! Flyturen til Frankfurt to ca 2 og en halv time(?), så den var ikke så veldig lang i grunn, noe som var bra! 


Fra Frankfurt til San Francisco fløy vi med en slikt fly! Utrolig stort og det var dobbel dekker, Utrolig kult!Da vi ankom, Frankfurt Airport hadde vi bare litt over en halv time på oss til å komme oss til gaten. Ettersom at flyet fra Oslo var litt sen med å starte... Men vi klarte oss og vi kom oss inn i flyet til slutt, og det var det som betydde noe! Flyet fra Frankfurt til San Francisco tok rundt 13 timer, så den var veeeldig lang! Men vi hadde heldigvis egen TV, og personen jeg satt med var veldig hyggelig! Men jeg klarte ikke å sove, noe som var litt bittert ettersom at jeg ikke hadde sovet dagen før og jeg var drit trøtt.. Den ene gangen jeg faktisk klarte å sovne, vekte han mannen ved siden av meg, meg opp.. Så jeg fikk absolutt ingen søvn, menmen ikke så mye å gjøre med det nå.. 

 


Vi fikk rundt 4 måltider på flyet pluss masssse drikk! Maten var helt greii i grunn.


Tv'en! Du kunne velge om du ville se film, spille spill, høre på musikk, se live fra flyet (sann du så hvor vi var hen, og alle husene vi fløy over) osv.. Ganske smart i grunn ettersom at flyturen var ganske lang..


Da vi ankom San Francisco flyplassen, var alle helt i 100 og spente på familiene vi kom til å møte!


Me og Marcus (Drammen)

Men det ble selvfølgelig venting der også, ettersom at flyplassen var stor og det tok lang tid før koffertene kom, pluss at det var utrolig varmt! Nesten alle hadde på seg bukse og en genser ettersom at det var kaldt i Norge og at selve flyturen til San Francisco var driiiiit kald! Så jeg anbefale alle som skal fly over til USA og ha på deg masse klær, for selv om vi fikk teppe på flyet var det skikkelig kaldt!

Etter en stund kom bussene som vi skulle ta videre til Santa Rosa, hvor familiene ventet (utenom jeg og noen til som ble sluppet av litt før, ettersom at vi bodde i Sonoma og det er litt før Santa Rosa). 
Golden Gate bridge

Her sto da de familiene fra Sonoma (litt dårlig bilde, men måtte kjappe meg ut av bilen såå..), dere kan også se her min familie! Det er de 3 ungene som holder noe i hendene, pluss moren som holder på armen til hun ene.

Da jeg kom ut av bussen var jeg selvfølgelig veldig spent og jeg ante ikke hvordan jeg skulle reagere i det heletatt! Men jeg gikk bort til familien, gav alle en klem og sa hei. De stilte litt spørsmål om flyturen også tok vi avsted til huset deres! Det var i grunn litt stille og kleint i bilturen til huset, men de var veldig imøtekommende og stilte spørsmål som var greie å svare. Da vi kom inn i huset deres, ble jeg litt sjokkert av at de ikke hadde noen gang! De var liksom bare en dør som gikk rett inn i stuen, og man trengte ikke ta av seg skone, det var bare å gå rundt meg skone inne! Ganske rart synes jeg, men litt deilig også, for da slipper jeg å ta av meg skone, det er bare å gå rundt i huset med de på seg. 

Jeg fikk en liten tour rundt i huset deres før vi spiste middag. Middagen besto av helt vanlig kylling med grønnsaker og sann, altså en helt vanlig middag! Etter middagen dro jeg og barna ut og spilte litt ''fotball''. Ganske kjekt i grunn, for da fikk jeg bli litt bedre kjent med barnene i familien. Da klokken ble rundt 10 gikk alle å la seg, noe som jeg syns var utrolig deilig ettersom at jeg ikke hadde sovet i Oslo, hjemme (før avreisen) eller på flyet.

Så ja det var i grunn hele den første dagen! Skal komme med mer lit senere, men sitter med familien og jeg vil ikke vær totalt usosial, men skal prøve å komme med noe i kveld!
Heidå 

-Frida Karoline 

27.06.2012

In Oslo!

Da er jeg i Oslo!
Flyet fra Ålesund til Oslo var litt sen, så det endte opp med å bli 20 min senere enn det som var planlagt.. Men det gikk greit, jeg fant frem og jeg klarte meg helt fint! Da jeg kom til Gardemoen, så var jeg i grunn ganske usikker på hvor jeg skulle og hvor EF-folkene var, men jeg tok en sjangs og fant frem til slutt! Etter at jeg hadde registrert meg måtte vi bare vente, ettersom at det var flere folk fra Norge som skulle komme. Og siden jeg reiste alene, ble jeg i grunn bare stående alene, se ut i luften, fikle litt med mobilen og prøvde å se ut som at jeg var opptatt... For alle som var der, reiste med en venn, uten om meg og 3 andre. Så dermed sto ''vennegjengene'' i klynger og snakke med hverandre, slik at det bare var kleint for oss andre som reiste alene.. 

Men etter at vi hadde stått å kleinet oss litt, dro vi videre til Park Inn hotellet som lå 1 min ifra. Der ble vi delt inn i forskjellige rom, etter hvor vi skulle osv. For på hotellet var det EF-studenter som skulle både til Malta, Spania, Florida, California ++. Etter at vi hadde fått en rompartner, ble vi utdelt en romnøkkel, og dermed var det bare å komme seg opp på rommene og få lagt fra seg tingene, slappe av, sove, eller bli kjent med den nye romkameraten.

Jeg fikk en jente som heter Mathilde og er fra Valderøya (Ålesund), altså ikke så veldig langt ifra hvor jeg bor! Hun er ett år eldre enn meg, men var utrolig koslig! Vi snakket i grunn ifra første stund av, og har ikke hatt noen kleine stunder i det hele tatt! Så jeg er ganske fornøyd med det! Vi dro først opp på hotellrommet hvor vi la fra oss tingene våres, snakket litt, før vi dro bort til Gardemoen flyplass for å ta ut noen dollar og få i oss noe mat. Vi endte opp med å spise på Peppes pizza (en avdeling de hadde der), hvor vi kjøpte oss pizza og brus! NAMM♥ På flyplassen var det EF-studenter overalt, uansett hvor vi snudde oss, var det ungdommer fra EF! Så jeg regner med at vi er ganske mange på dette hotellet! Etter at vi hadde fått i oss litt mat, dro vi tilbake til hotellet og har til nå bare slappet av, snakket og ikke gjort så mye, hehe.

Men vi burde i grunn tenkt på å legge oss til å sove, ettersom at vi skal opp klokken halv 3 i natt.. For siden flyet våres til Frankfurt går klokken 06.35, og vi er mange som skal på samme fly osv, må vi stå opp tidelig for å rekke alt sammen! Så jeg tror nok at dette blir det siste innlegget før jeg lander i USA, OM de ikke har internett på flyet da, eller at jeg rekker å slenge med ett innlegg før jeg fyker ut dørene i natt! Så nå vil jeg bare si God natt, så snakkes vi♥


Mathilde

-Frida Karoline

26.06.2012

Ventetiden er over!

Jeg har desverre ikke hatt så veldig godt tid til å blogge disse to dagene.. For jeg reiser nemlig til Oslo i dag!!! Og dermed har jeg vært mer opptatt av å pakke, rydde, kjøpe inn ting og tang osv.. Men jeg er nesten helt ferdig med pakkingen og det, så jeg tenkte jeg bare skulle skrive ett innlegg kjapt, før jeg fortsetter videre! 

Jeg reiser til Oslo i dag, klokken 18.30. Der skal jeg sove på et hotell som ligger like ved, Park Inn hotell Gardemoen. Jeg tror nok at jeg vil vær så trøtt at jeg kommer å sovne med en gang , hehe. Men i såfall skal vi opp tidelig neste dag, for å spise frokost og ta neste fly som går til Frankfurt. Etter vi har ankommet Frankfurt er det vell en times venting før neste fly til San Francisco går. Når vi har kommet oss til San Francisco blir vi hentet med buss, som skal kjøre oss til neste stoppe sted for å møte vertsfamilien! Mer info kommer senere :)

Ahhaa, klarer nesten ikke vente! Bare en dag igjen, til jeg får møtt familien, folkene, USA, stedene osv!! Herlig♥ 

 -Frida Karoline

09.06.2012

Verts familien min!

Ahaa det er så herlig med fint vær! Man blir så glad og man vil bare vær ute hele dagen♥ Eneste som var litt dumt var at det ikke var så spessielt varmt... Men sol var det, så skal ikke klage!
Etter skolen i dag, dro jeg og noen venner på moa og bare slappet av! Etter å ha gått å vaset litt rundt, dro jeg hjem igjen, fikk på meg en bikini og tuslet ut på verandaen og solet meg! Slik at jeg fikk litt sol på kroppen, for bare håpe at jeg ble litt brun i allefall!

Etter å ha solet meg en times tid, gikk jeg innom emailen min (noe som jeg gjør hver dag), og gjett hva!?! Jeg hadde fått en mail fra verts familien, de jeg skal bo hos når jeg er i USA! Wiiii, så glad jeg ble!! Familien besto av:  Karen and Eric (Mor og far) Rick (15) Cameron (12) and Anna (10). Kommer til å bli den beste sommeren ever! Gleder meg slik, aner ikke hvor jeg skal gjør av meg i grunn♥ Bare 18 dager igjen til jeg får møte denne familien i virkeligheten! USA here i come♥

 

-Frida Karoline

30.05.2012

USA-tur om 28 dager!!!!

Heiiaa!
Aaahh nå er det under en måned, eller for å vær presis 28 dager til jeg reiser til USA på språkreise! Jeg gleder meg som en liten unge på julaften! Det kommer virkelig til å bli den beste sommeren av alle som har vært!♥ Jeg har aldri vært i USA før men har alltid ønsket å dra dit så dette blir en drøm i oppfyllelse! Gleder meg slik!

Litt info:

-Jeg skal til Long Beach i California og jeg skal vær der en måned, med EF språkreise. Skal vær der fra 27. Juni til 24. Juli.
 
-Jeg reiser først ned til Oslo for å møte resten av reisefølget og reiser deretter videre til USA. Men siden det er veldig langt å reise, blir den en del mellom landinger i blant annet Tyskland og helt sikkert fler! Til slutt ender vi opp i San Francisco hvor vi skal ta buss resten av turen, til vi kommer frem til neste møteplass.

-Jeg skal bo hos vertsfamilie. Jeg har enda ikke fått vite hvem de er, men får mest sannsynlig vite det i løpet av de neste 2 ukene (dere kommer til å få vite mer om de senere, når jeg får vite hvem de er). Grunnen til av jeg valgte vertsfamilie var fordi jeg ville lære meg bedre engelsk og i tillegg lære kulturen bedre. For jeg har veldig lyst til å studere i USA et år og eventuelt bo der i noen år, så da er det viktig å kunne engelsk og kulturen deres godt Jeg tror nok at uansett hvem jeg får vil jeg stor kose meg, så jeg gleder meg til å få snakke med familien jeg får så snart som mulig! Og jeg kommer helt klart til å ta med meg noe som et typisk norsk, som blant annet en ostehøvel, melkesjokolade og kanskje brunost (Om det er noe mer dere syns jeg bør ta med skriv det i kommentarfeltet).

-Det kommer til å bli forskjellige utflukter til forskjellige plasser, som Las Vegas, San Francisco + mange fler!

-Det kommer helt sikkert til å vær internett tilgang der jeg kommer til å bo, så dere vil få vite hvordan jeg har det, hva jeg har gjort på osv! Så jeg kommer til å ta med meg en pc og selvfølgelig KAMERA for å oppdatere dere!

-Og ja nå kan det hende at du lurer på hvordan det vil gå med sykdommen min osv under turen. Jo i det siste har det vært litt opp og ned med smerter, bivirkninger, plager osv. Men dette er noe jeg har ønsket meg siden jeg var liten, ingenting kan ta fra meg denne turen! Selvfølgelig kan jeg ikke dra om jeg er dødssyk og senge liggende. Men jeg gir meg ikke uten kamp, så om sykdommen skal plutselig nå bryte løs, vil jeg gjøre alt i min makt til å kunne dra til USA. Og om det har seg slik at jeg ikke får dra, reiser jeg neste år, for dette er noe jeg virkelig vil! Så da skal jeg dra, uansett! Nå kan det hende dere missforstår meg, men i den siste tiden er det eneste jeg har hørt av mine nærmeste : Det der kan du ikke gjør, fordi du er syk!  - jeg kan virkelig ikke få sagt hvor mye jeg hater den settningen der! Jeg er en person som vil oppleve ting, jeg vil ikke være hemmet fra å leve livet å gjøre ting som jeg har ønsket lenge å gjøre! For tenk om det aldri blir bedre, men verre med sykdommen, tenk om jeg aldri blir frisk. Slik at hele livet har jeg ikke kunne gjort ting som jeg har ønsket fordi jeg har vært syk. Slik vil jeg ikke tenke, jeg lever i nuet, og jeg nekter at noe som helst skal ta fra meg gleden til å gjøre ting jeg har lyst til.

Alt om reisen er ikke helt 100% klart og ferdi enda, så det kan oppstå en del forandringer i hvordan reisen er, hvilke ledere som skal vær med oss, hvem som skal bo hvor osv. Derfor gir jeg ikke ut all informasjon nå, for jeg vil vær sikker på om alt jeg skriver til dere er riktig! Så jeg kommer med mer informasjon om turen senere, når alt er helt klart. Om det er noe mer dere lurer på legg gjerne igjen en kommentar, så skal jeg svare på de så fort som mulig!

 

Gleder meg slik!!! Wiii♥

-Frida Karoline

Om meg

Frida Karoline

Hei! Mitt navn er Frida Karoline. Her på bloggen min vil du kunne lese om hverdagen min, sykdommen min, tanker og ting som ellers faller meg inn. For kontakt: fridakl@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no