hits
14.10.2013

Operasjonen er unnagjort

Den siste uka har vært... helt jævlig.
Mandlene er operert bort og jeg føler meg helt forferdelig.. De klarte ikke nøye seg med å kun brenne/svi der de fjernet mandlene. De tok like så gjerne og svidde/brente drøvelen og tungen min også. Så hele munnen og halsen har vært  helt hoven. Det gjør at jeg ikke klarer å svelge, snakke, puste, pusse tenna eller noe. Føler meg helt hjelpesløs egentlig. Og siden munnen og halsen er så hoven sliter jeg veldig med å puste og svelge noe som gjør at jeg ikke helt klarer å sove. Er sykt trøtt! Og har så hvidt fått sovet noe som helst. For hver gang jeg holder på og sovne, våkner jeg av at jeg nærmest drukner i mitt eget spytt, som jeg ikke klarer å svelge unna.            

Selve operasjonen gikk iallfall bra. Mandlene mine var svært betent og hadde tydeligvis vært det lenge. Så det var bra de ble tatt nå. Det oppsto noen komplikasjoner etter at jeg våknet opp fra narkosen for etter en stund mistet plutselig legene kontakten med meg, øynene mine vrengte jeg bakover, hele kroppen min ristet og alt ble svart. Da jeg endelig våknet igjen, klarte jeg så hvidt å åpne øyne mine, for å se at den sto en gjeng med leger og sykepleiere rundt meg. De ba meg hele tiden om å snakke (noe jeg ikke klarte, pga operasjonen) og klemme alt jeg kunne i hendene deres (noe jeg heller ikke klarte, siden jeg ikke hadde noe energi til å løfte hendene). De puttet alt mulig rart inn i armene min og tok mange blodprøver. Jeg hadde ingen kontroll over musklaturen i kroppen etter operasjonen og klarte ikke å åpne øyne mine. I hele 4 timer lå jeg og hadde voldsomme rykninger i hele kroppen. Men da natten begynte å sige på, roet endelig rykningene seg og jeg klarte å åpne øyne mine igjen. Hele denne perioden etter at jeg våknet fra narkosen er litt uklar for meg egentlig, husker bare små glimt. Som foreksempel husker jeg ikke at jeg ble fraktet til en annen avdeling for overvåkning, men om jeg tenker meg godt om så husker jeg at når jeg ble dradd over til en annen seng. Og vips så var jeg i et nytt rom. 

På grunn av de voldsomme rykningene og det at de mistet kontakten med meg etter narkosen, bestemte legene seg for å ta en EEG av meg. Noe som vil si at hodet mitt blir koplet til mange ledninger, og jeg må sitte helt stille slik at de kan måle hjernens elektriske aktivitet. Vi fikk svaret for noen dager siden, og det var noe som ikke stemte. Så må tilbake til sykehuset i løpet av denne måneden for nærmere undersøkelser. Så håper på å få svar på hvorfor jeg reagerte som jeg gjorde etter operasjonen.


En smule nærvøs før operasjonen


Operasjon's rommet


Bildet nede til høyre viser hvordan jeg så ut, da jeg tok EEG.

-Frida Karoline

07.10.2013

Må fjerne mandlene

Hei!
Da er jeg tilbake til Trondheim, etter en liten helgetur til Ålesund. Grunnen til at jeg måtte tilbake til Trondheim så fort, er fordi jeg har fått time hos sykehuset for å fjerne mandlene.. Og siden det nå er høstferie er det likegreit å bare fjerne de nå, slik at jeg slipper så mye fravær fra skolen. For etter det jeg har blitt fortalt kan man ikke bevege seg så mye på to uker, siden faren for blødning er stor. Og med det store fraværet jeg har pga sykdommen vil jeg vær minst mulig borte fra skolen. 

Så i dag er dagen, og jeg skal nå dra til sykehuset om en drøy time for å fjerne de. På grunn av alle medisinene osv, har jeg altså fått noe kronisk i halsen. Så dermed er løsningen å fjerne mandlene, som skal være grunnen til at jeg har vært så syk, med halsbetennelse etter halsbetennelse og antibiotika etter antibiotika. Jeg gruer meg veldig til smerten etter operasjonen, og det at jeg ikke kan spise ordentlig mat på 2 uker.. 

Jeg er jo sikkert den værste godtegrisen du finner, og nå kan jeg ikke spise eller drikke noe annet enn rennende, kald føde på 2 uker. Men krysser fingrene for at alt går som det skal og at jeg overlever! Så får jeg vell bare hive meg rundt og ordne meg før vi drar.-Frida Karoline

03.08.2013

Typisk meg..

I går våknet jeg veldig tidelig av at jeg var utrolig kvalm, klam og hadde feber. Så etter en time i sengen hvor jeg prøvde og sovne igjen, gikk jeg tilslutt inn på badet å la meg ned på gulvet der. Og det tok vell ikke mer enn en halv time så hadde jeg spydd. Som regel pleier jeg å vær helt fin igjen etter jeg har spydd en gang, men ikke denne gangen. For jeg var fortsatt veeldig kvalm og det tok vell ikke mer enn tre kvarter før jeg spydde igjen. 

Etter andre gangen hengende over doen, ble jeg heldigvis litt bedre. Men jeg var fortsatt veldig klam, kald og hadde feber. Så det endte med at jeg tok meg en paracet og presset meg til søvn. Etter en times tid våknet jeg og følte meg igrunn helt fin. Hadde litt feber men det gikk greit ellers. Men siden jeg hadde remicade behandlig for 2 dager siden var det litt greit å få sjekket at det ikke var noe galt. Så da kom mamma og hentet meg, før vi dro til sykehuset for å ta noen blodprøver og for å snakke med leger og sjekke hvordan det så ut ellers. Etter ca 3 timer fikk vi endelig svar på blodprøvene og det så ikke så bra ut... Så jeg fikk valget om å legges inn på sykehuset eller dra hjem med åpen innleggelse. Og ettersom at jeg egentlig følte meg bra og ville bare hjem, endte det med at jeg bare dro hjem.
Så siden blodprøvene ikke var så bra i går, måtte jeg tilbake i dag for å nye. Og som antatt var de verre i dag.. Så nå må jeg begynne på enda en antibiotika kur, i håp om at det blir bedre. Noe som det sannsynligvis ikke blir. For dette er 4 gangen på 2 måneder at jeg må begynne på antibiotika. Og slik det ser ut nå så blusser bare infeksjonen opp, bare noen dager etter at jeg har sluttet på antibiotika kuren. Så det neste som må gjøres nå er vell å operere bort mandlene, siden det er misstanke om at det er der bakteriene ligger. 

Vi har fått beskjed om at jeg skal holde meg rolig og ikke reise noen plass. Dette er virkelig typisk meg ettersom at planen var å reise opp til Trondheim i dag tidelig, og hente Fanny på flyplassen i morgen. Men satser på å få reise opp senere i kveld, og komme frem til Trondheim i natt. Krysser fingrene for det!

-Frida Karoline

24.06.2013

Mitt opphold på sykehuset

Uff som tiden går.. Men ja jeg er ute av sykehuset nå, og formen er blitt mye bedre! Hvorfor jeg ble så dårlig, er det ingen som vet. Men jeg er i grunn bare glad jeg er ute fra sykehuset. Har ikke akkurat et stort ønske om å bruke sommerferien min der! Men vil uansett takke sykepleierne og legene for å holde ut med meg, hehe. 
Hva jeg har gjort før jeg havnet på sykehuset og etter jeg kom ut, kommer i et innlegg i morgen! Tenkte bare jeg skulle komme med en liten oppdatering før jeg tar natta.

Her er iallfall noen bilder fra oppholdet mitt: 


 Søte Julie som kom på besøk


Alltid koslig at folk bryr seg♥


Sykehus outfit, kult? hehe-Frida Karoline


14.06.2013

Innlagt på sykehuset...Ligger svimmel, klam, trøtt og jævlig i en av sykehusets seng. På en måte har hele denne dagen vært litt uklar! 

Begynte med at pappa kjørte meg til skolen. Hadde bare to skoletimer, som besto av matte. Vi gjor ikke noe spesielt de timene, gikk igjennom matteting vi skal ha neste år. Så jeg skjønte ikke helt grunnen for å dra på skolen egentlig. Gjennom den stunden vi var vær på skolen, klagde jeg over at jeg frøs. Lå mer eller mindre, utstråkket over pulten iskald og trøtt, så jeg fikk igrunn ikke med meg så mye av det som foregikk på tavlen. Etter de to skoletimene, gikk jeg iskald og svimmel til nærmeste busstopp for å ta bussen til byen, ettersom at jeg skulle bytte inn noen klær. Hele veien fra skolen og til byen, følte jeg meg egentlig veldig "tom" og ekkel. På en måte som at jeg følte/visste hva som kom til å skje. 

Da jeg kom meg så langt som å bytte inn klærne, begynte pulsen å stige og jeg ble enda mer svimmel. På dette tidspunkte begynte jeg også å føle at jeg måtte spy. Så i stedet for å bytte inn klærne, gikk jeg heller bort til en cafe for å kjøpe meg noe å drikke. Det tok si tid før det var min tur til å kjøpe/bestille, så på den tiden hadde jeg blitt enda dårligere. Så etter at jeg hadde fått kjøpt meg drikke, spurte jeg om de ikke hadde en plastpose eller noe slikt. For jeg var på nippet til å spy. Damen bak kassen, var så snill og hyggelig at hun ordnet en liten plass på bakrommet hvor jeg kunne slappe av. Husker ikke så mye etter det, annet at jeg ringte hjem og sa at jeg måtte hentes med en gang. Og at den snille damen hele tiden kom bak til meg å spurte og det gikk bra og tilbudte meg både det ene og det andre.  

Det neste jeg husker var at jeg lå på gulvet med flere hengende over meg, som fortalte at jeg hadde besvimt men at alt kom til å gå fint. Det var egentlig litt kleint/flaut, der jeg lå på et bakrom på et kjøpesenter. Men jeg er glad for at det var folk der som hjalp meg! Pappa kom etterhvert og hentet meg, og tok meg med hjem hvor jeg prøvde så godt jeg kunne å sove. Men feberen steg, ble klam og var fortsatt svimmel. Så bestemte oss for å dra til sykehuset for å se om det var noen spesielt årsak. 

Etterhvert som tiden gikk ble feberen enda høyere, jeg frøs mer, fikk mer vondt i hodet og ble mer svimmel. Så nå ligger jeg her da, etter 9 timer på sykehuset. Sykepleiere som kommer inn og ut for å ta blodtrykk, puls, tempratur osv. Eneste trøst er vell at jeg føler meg bedre nå enn tidligere, men jeg klarer fortsatt ikke å sove..

-Frida Karoline

Om meg

Frida Karoline

Hei! Mitt navn er Frida Karoline. Her på bloggen min vil du kunne lese om hverdagen min, sykdommen min, tanker og ting som ellers faller meg inn. For kontakt: fridakl@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no