hits
14.10.2013

Operasjonen er unnagjort

Den siste uka har vært... helt jævlig.
Mandlene er operert bort og jeg føler meg helt forferdelig.. De klarte ikke nøye seg med å kun brenne/svi der de fjernet mandlene. De tok like så gjerne og svidde/brente drøvelen og tungen min også. Så hele munnen og halsen har vært  helt hoven. Det gjør at jeg ikke klarer å svelge, snakke, puste, pusse tenna eller noe. Føler meg helt hjelpesløs egentlig. Og siden munnen og halsen er så hoven sliter jeg veldig med å puste og svelge noe som gjør at jeg ikke helt klarer å sove. Er sykt trøtt! Og har så hvidt fått sovet noe som helst. For hver gang jeg holder på og sovne, våkner jeg av at jeg nærmest drukner i mitt eget spytt, som jeg ikke klarer å svelge unna.            

Selve operasjonen gikk iallfall bra. Mandlene mine var svært betent og hadde tydeligvis vært det lenge. Så det var bra de ble tatt nå. Det oppsto noen komplikasjoner etter at jeg våknet opp fra narkosen for etter en stund mistet plutselig legene kontakten med meg, øynene mine vrengte jeg bakover, hele kroppen min ristet og alt ble svart. Da jeg endelig våknet igjen, klarte jeg så hvidt å åpne øyne mine, for å se at den sto en gjeng med leger og sykepleiere rundt meg. De ba meg hele tiden om å snakke (noe jeg ikke klarte, pga operasjonen) og klemme alt jeg kunne i hendene deres (noe jeg heller ikke klarte, siden jeg ikke hadde noe energi til å løfte hendene). De puttet alt mulig rart inn i armene min og tok mange blodprøver. Jeg hadde ingen kontroll over musklaturen i kroppen etter operasjonen og klarte ikke å åpne øyne mine. I hele 4 timer lå jeg og hadde voldsomme rykninger i hele kroppen. Men da natten begynte å sige på, roet endelig rykningene seg og jeg klarte å åpne øyne mine igjen. Hele denne perioden etter at jeg våknet fra narkosen er litt uklar for meg egentlig, husker bare små glimt. Som foreksempel husker jeg ikke at jeg ble fraktet til en annen avdeling for overvåkning, men om jeg tenker meg godt om så husker jeg at når jeg ble dradd over til en annen seng. Og vips så var jeg i et nytt rom. 

På grunn av de voldsomme rykningene og det at de mistet kontakten med meg etter narkosen, bestemte legene seg for å ta en EEG av meg. Noe som vil si at hodet mitt blir koplet til mange ledninger, og jeg må sitte helt stille slik at de kan måle hjernens elektriske aktivitet. Vi fikk svaret for noen dager siden, og det var noe som ikke stemte. Så må tilbake til sykehuset i løpet av denne måneden for nærmere undersøkelser. Så håper på å få svar på hvorfor jeg reagerte som jeg gjorde etter operasjonen.


En smule nærvøs før operasjonen


Operasjon's rommet


Bildet nede til høyre viser hvordan jeg så ut, da jeg tok EEG.

-Frida Karoline

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om meg

Frida Karoline

Hei! Mitt navn er Frida Karoline. Her på bloggen min vil du kunne lese om hverdagen min, sykdommen min, tanker og ting som ellers faller meg inn. For kontakt: fridakl@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no